Notas de Prensa

CGT no callarem: morir treballant, és assassinat!

Concentració dimecres 16 febrer a les 11h30′ davant els jutjats de Mollet.

El pròxim 16 de febrer, a les 11:30h, tenim citació en els jutjats de Mollet del Vallés la companya Charo Luchena, Secretària General de la FC del Vallés Oriental i la FL de Barcelona per a declarar per la demanda que ens ha posat l’empresa RAMCON EMPRESA DE SERVEIS, S. A. en la qual ens acusa de «delicte d’odi».


El motiu és la intervenció de la companya, en la concentració que CGT vam realitzar el passat 27 de maig de 2021, davant de la Inspecció de Treball de Barcelona, en repulsa de les morts produïdes en accidents de treball (recentment s’havien produït les de Julián de Mollet i Xavi de Cornellà).

La companya Charo Luchena va denunciar la mort en accident de treball del company Julián a conseqüència de la falta de mesures de seguretat de l’empresa RAMCON S. A. en la qual treballava i la falta de supervisió de l’Ajuntament de Mollet. L’empresa al·lega que el crit de ràbia dels concentrats «No són accidents, és assassinat» és una calúmnia contra ella, perquè «l’assassinat no podria donar-se mai en un accident laboral per les condicions pròpies del tipus penal d’assassinat» ni ha estat imputada ni condemnada. Això no és més que un pur legalisme i el resultat de la mort del company aquí està i no es pot obviar.

Segueixen pendents processos judicials i la resolució dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya perquè Inspecció de Treball conclou que «queda acreditada la responsabilitat empresarial de RAMCON EMPRESA DE SERVEIS S. A. en l’accident sofert pel Sr. Julián» i estén acta d’infracció. No oblidem tampoc que això ocorre en clara venjança després d’una sentència judicial d’acomiadament nul i readmissió de la companya Isabel, en la mateixa empresa, la qual cosa demostra la fixació de l’empresa amb el sindicat per les seves reivindicacions i denúncies de les males condicions laborals cap a la seva plantilla.

Totes dues Federacions no ens deixarem intimidar com tampoc la resta de la CGT deixarem de denunciar que els accidents laborals no es produeixen per fets fortuïts sinó que són conseqüència de les males condicions de treball, com a exemples, la pressió exercida pels comandaments de l’empresa sobre els empleats, el mal disseny o manteniment precari dels equips, l’absència o falta de solidesa de les mesures bàsiques de seguretat o la precària situació i baixa qualificació del treball.

La FL de Barcelona portarà un autobús a la concentració que es convocarà davant dels jutjats de Mollet per al que serà necessari apuntar-se en el correu flbcn@cgtbarcelona.org abans del divendres 11 de febrer.

Si toquen a una, ens toquen a totes!

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad