Ensenyament (IMEB, CEB, escoles bressol, altres)

VISITA EL NOSTRE WEB: https://www.cgtensenyament.cat/ceb-imeb/

Els serveis públics en educació d’origen municipal estan patint un doble embat desregulador i privatitzador en darrera instància:

1) per un costat es vol consolidar legalment el sistema privatitzador i de segregació social de l’ensenyament mitjançant concerts amb l’escola privada: la LEC

2) es continua desregulant els serveis públics reinventant nous organismes de gestió cada cop més indirecta de l’administració però això si igualment burocratitzada i infradotada.

En l’actualitat l’Ajuntament recolza la implantació de la nova Llei i traspassa la majoria dels centres educatius municipals  al Consorci d’Educació. Ara bé manté el sistema d’escoles bressol, com tothom sap infradotat de places públiques, dins el marc de l’Organisme autònom  IMEB.

La peculiaritat d’aquesta disbauxa organitzativa és que el que queda de l’IMEB és una superestructura tecnoburocràtica , totalment desproporcionada amb el sistema d’escoles Bressol municipal que hi resta com u servei final real i molt necessari.

Les formes en les que s’ha arribat a a quest punt han estat el nepotisme i el maltracte sistemàtic al col·lectiu de treballadores /ors de les escoles bressol.

La gestió pública basada en criteris empresarials i jeràrquics està demostrant clarament els seus límits , ens cal cada cop més un model autogestionari dels treballadors on els sistemes de serveis tecnoburocratitzats i privatitzats siguin substituïts per xarxes autorganitzades de centres i serveis comuns autogestionats tant pels treballadors que hi treballen com pels treballadors usuaris dels mateixos.

En aquest conjunt de pàgines s’ubicaran els elements de treball, anàlisi i denúncia d’aquest àmbit de treball públic.


Contacte:

Email: cgtcebimeb@gmail.com

Web: https://www.cgtensenyament.cat/ceb-imeb/

Twitter: @cgtcebimeb

Instagram: CGT Ceb-Imeb

Facebook: CGT ensenyament ajuntament bcn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *