Noticias

Objecció Fiscal a les Despeses Militars 2024. NO EN EL NOSTRE NOM!

Cap motiu ni excusa arriben a legitimar l’horror de cap de les guerres actuals, més enllà de l’exercici d’autoritarisme que promouen els Estats i el capital classe contra el planeta sencer i els seus habitants. Milions de morts en Palestina, Ucraïna, Síria, Líbia, l’Iraq, l’Afganistan, Iemen, Somàlia i un llarg etcètera de crims contra la humanitat provocats pel bel·licisme capitalista.

La guerra comença amb les desproporcionades inversions en recerca, desenvolupament, construcció i distribució d’armes i continua en cada euro destinat a despeses militars i a defensa.

D’altra banda, i no menys greu, aquesta deriva militarista de l’estat espanyol, la UE, l’OTAN i el conjunt del món sembla abocar-nos a un món més bel·licista i insegur. Aquesta carrera armamentística acreix les possibilitats de nous conflictes. Al llarg de la història hem comprovat moltes vegades que la preparació de la guerra condueix inexorablement a la guerra i que la pau només s’aconsegueix preparant-se per a ella. Sabem que el Govern de l’Estat Espanyol vol incrementar la despesa militar fins al 2% del PIB (enguany aconsegueix el 1,3%) segons dictats de l’OTAN.

Al mateix temps, sofrim tremendes retallades en despesa social, desmantellament del públic, criminalització de la protesta, pèrdua de drets, a la classe treballadora la hi assassina en totes les guerres.

Què podem fer cadascuna de les persones, afiliades o no, davant l’horror d’aquesta maquinària de mort?

Des de CGT et proposem et desgravis una quantitat simbòlica, 1€, en la teva declaració de la renda/IRPF i destinar-la a entitats que lluiten contra el canvi climàtic i la pau. Tothom pot fer-la.

Proposem destinar la teva objecció a qualsevol de les organitzacions que compleixin els criteris recollits pel grup tortuga i amb la qual et sentis identificada i/o còmoda https://www.grupotortuga.com/los-proyectos-y-colectivos-a-los, o per exemple, la proposta d’Alternativa Antimilitarista-Moc: https://objecionfiscal.info/destino-internacional-2024/:

COW (Conscien­tious Objec­tors and Deserters): Donant suport a l’objecció de consciència i reivindicant els seus drets a Turquia.

Turquia és l’únic Estat membre del Consell d’Europa que encara no ha reconegut el dret a l’objecció de consciència (OC). A Turquia, el servei militar és obligatori per a tots els homes d’entre 20 i 41 anys. No existeix cap mecanisme al qual puguin recórrer els objectors de consciència, ni tampoc un servei civil alternatiu.

La falta de legislació sobre el dret dels OC a realitzar el servei militar augmenta les violacions de drets i les restriccions que sofreixen els OC i els exposa a la «mort civil», com ha declarat el Tribunal Europeu de Drets Humans. A Turquia, els objectors de consciència viuen en un cercle viciós de persecució i violació de drets, que inclou procediments administratius, penes de presó i multes. Se’ls obliga a portar una vida en la qual se’ls priva dels seus drets socials, econòmics i polítics. Se’ls priva del seu dret al treball formal (amb seguretat social); es restringeix el seu dret a la llibertat de circulació a causa de les freqüents parades i controls; es limita el seu accés a l’educació superior; es confisquen els seus comptes bancaris a conseqüència de multes administratives i judicials.

Conscientious Objection Watch (COW) és una iniciativa civil que proporciona suport jurídic als objectors de consciència al servei militar obligatori a Turquia, vigila i denúncia les violacions de drets humans que sofreixen els objectors de consciència i advoca pel reconeixement del dret a l’objecció de consciència. COW treballa per a sensibilitzar a l’opinió pública sobre el dret a l’objecció de consciència, així com per a exercir pressió davant els organismes regionals i internacionals de drets humans sobre la situació dels objectors de consciència a Turquia.

L’organització anterior (Associació per a l’Objecció de Consciència) es va fundar en 2013, però els membres actius van haver de decidir tancar oficialment l’associació al desembre de 2021 a causa de problemes de seguretat i a la preocupació per la creixent pressió política del govern a Turquia. Per tant, el grup continua la seva labor a partir de gener de 2022 com a iniciativa civil amb el nom d’Observatori de l’Objecció de Consciència. Actualment, COW és l’únic grup que treballa específicament sobre l’objecció de consciència a Turquia.

El fons de la Conscientious Objection to Military Expenditure ajudarà al COW a continuar la seva labor de suport als objectors de consciència a Turquia. El fons ajudarà l’organització a continuar el seu treball, que farà campanya a molts nivells, com proporcionar suport legal als OC pel dret a l’objecció de consciència; continuar amb les sol·licituds davant el Tribunal Constitucional (AYM) i el TEDH en el context del litigi estratègic; exercir pressió a nivell de l’ONU, la UE i el Consell d’Europa (CdE); i publicar informes sobre la situació actual.

Amb aquest fons, COW continuarà les seves activitats de supervisió, informació, assessoria jurídica a les organitzacions de consumidors, sensibilització i pressió política. El grup podrà continuar publicant els butlletins periòdics que se centren en la situació actual de les organitzacions de drets humans i les organitzacions de drets humans; continuar donant suport jurídic a les organitzacions de drets humans; continuar treballant en la labor de pressió en el Consell d’Europa, el Comitè de Ministres, el Parlament Europeu, el Consell Europeu i les Nacions Unides; i continuar sensibilitzant a través dels seus comptes en les xarxes socials i el seu lloc web.

COW continuarà buscant finançament per a garantir la continuació del seu treball i assegurar la seva sostenibilitat a llarg termini. No obstant això, el fons de la Conscientious Objection to Military Expenditure contribuirà de manera important a establir unes bases sòlides per al treball futur del grup, que actualment manca de recursos financers.

Pots fer el desviament dels diners mitjançant transferència a aquest compte: FIARE:

ES53 1550 0001 2200 1871 0624

L’Objecció Fiscal que no és una altra cosa que la nostra negativa a col·laborar amb l’Estat en les despeses de preparació de guerres i en el manteniment de l’estructura militar, desobeint activament en el moment de realitzar la declaració de la renda (IRPF). Consisteix, tècnicament, a aprofitar la declaració de l’IRPF per a desviar una part de la totalitat dels nostres impostos a un projecte que treballi en la defensa d’un progrés social solidari.

Com es fa?

L’estat recapta impostos durant tot l’any a totes les persones de la societat, i el fa de moltes formes, no sols mitjançant l’IRPF.

D’aquests diners destina una gran part per a l’exèrcit, la policia i la preparació de guerres.

La declaració de l’IRPF suposa una magnífica oportunitat de recuperar aquests diners i destinar-lo a un fi just. Per això et recordem que:

• Qualsevol persona, tingui o no ingressos, tingui o no nòmina, estigui o no donada d’alta, pot fer la declaració d’Hisenda i reclamar aquests diners a l’estat per a desviar-lo a un projecte alternatiu per la Pau.

• La declaració et pot sortir a pagar, a retornar o de quota zero. En tots els casos pots objectar.

• Si la declaració te la manen ja feta (l’esborrany), no la confirmis. Pots aprofitar aquest esborrany per a realitzar la teva declaració d’IRPF utilitzant el programa web de l’Agència Tributària, incloent-hi l’Objecció Fiscal a la Despesa Militar.

Tens dues maneres de fer-la:

1. Atès que l’estat té tants mitjans de recaptar els nostres diners, resulta complicat determinar quin ha estat la quantitat exacta que ens ha cobrat al llarg de tot un any. No obstant això, la OFGM és, abans de res, una acció pública i col·lectiva de denúncia al militarisme i una interpel·lació a la societat. És molt més important el fet d’objectar que la quantitat objectada; per això, qualsevol quantitat, per petita que pugui ser, és vàlida.

Acabada la declaració, s’ingressa la quantitat de l’objecció fiscal a la despesa militar en el projecte alternatiu triat. És necessari sol·licitar que en el concepte del rebut requerit al banc en realitzar l’ingrés alternatiu aparegui “Objecció Fiscal a la Despesa Militar”.

No oblidar adjuntar a la declaració el justificant de l’ingrés.

L’Objecció Fiscal a la Despesa Militar és una eina humil però eficaç, permet evitar que part de la nostra riquesa es destini a fins criminals i, alhora, denunciar el finançament del militarisme i poder dedicar alguna cosa dels nostres diners a fins socialment útils i transformadors.

Pots recolzar-te en aquest detallat tutorial que t’informarà de tots els passos a seguir: https://www.grupotortuga.com/como-se-hace-la-objecion-fiscal-al

2. Després de realitzar la teva declaració!!!

Envia una carta al Ministeri d’Hisenda (postal: C/Alcalá 9, 28071 Madrid; mitjançant registre electrònic https://rec.redsara.es/registro/action/are/acceso.do) anunciant que has fet Objecció Fiscal a la Despesa Militar i explicant els teus motius. Acompanya el comprovant del teu ingrés a l’organització que has triat com a destí alternatiu. Guarda còpia de tot.

Els col·lectius antimilitaristes ens recorden que és molt important que escribes al teu grup d’objecció fiscal més pròxim dient que has fet Objecció Fiscal a la Despesa Militar perquè el teu acte pugui participar d’una campanya que és col·lectiva: contacto@objecionfiscal.info .

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad