Noticias

Crònica acte CGT Barcelona 1 de maig 2023 i galeria imatges.

CGT Barcelona hem tornat a sortir aquest 1 de maig de 2023 al carrer, igual que fem al llarg de tot l’any, perquè la conflictivitat i les reivindicacions no és cosa d’un dia, per denunciar les desigualtats socials i exigir el repartiment de la feina.

Aquest any hem tornat a fer la nostra manifestació tradicional amb el següent recorregut: Jardinets de Gràcia, Gran de Gràcia, Travessera de Gràcia i Plaça Joanic.

La manifestació ha comptat amb la participació de més de 800 persones militants i simpatitzants del sindicat que durant tot el recorregut han cridat lemes contra la precarietat laboral, les males condicions de treball amb una alta taxa de sinistralitat laboral o la necessitat de lluitar al carrer i no deixar el nostre destí en mans de la classe política. Han participat companys dels diferents sindicats de CGT Barcelona, a més a més, de les Federacions locals de Viladecans, Manresa i Sanitat Terrassa.

A la Plaça Joanic s’han fet intervencions explicant diferents lluites sindicals:

• La lluita del professorat universitari a càrrec d’una companya de la secció sindical de la UAB del Sindicat d’Ensenyament.
• El conflicte que viuen les biblioteques de Barcelona amb una companya d’aquesta secció, del SAPB (Sindicat d’Administració Pública de Barcelona).
• La conflictivitat continua de la secció de Correus, del sindicat de Transports i comunicacions
• Una companya de la secció dels supermecats Bon Preu, del sindicat d’Hostaleria i começ.
• Una companya de la secció del transport sanitari de Catalunya que estan negociant conveni autonòmic, del sindicat de Sanitat.
• La veu de les grans oblidades, el sindicat de Neteja.
• També hem comptat amb parlaments de la lluita que es fa la secció del Servei d’Atenció Domiciliaria de Viladecans.
• L’acte ha finalitzat amb la intervenció de la secretaria de gènere de la Federació Local de Barcelona, Maria Carballo Lopez i el cant del nostre himne “A les barricades”.

Continuem exigint una derogació real de les reformes laborals que no han fet més que precaritzar el mercat laboral i la firma de convenis que fixin clàusules de revisió salarial que compensi l’asfixiant pujada de preus d’allò més essencial per viure (habitatge i subministraments energètics com la llum i el gas, l’alimentació i el transport); la reducció de la jornada de treball, amb el mateix salari, i reducció de l’edat de jubilació perquè puguem treballar tothom; la derogació de les lleis mordassa que s’estan utilitzant per reprimir la protesta i recursos humans, materials i econòmics per uns serveis públics i de qualitat per tothom. Denunciem com al mateix temps que ens demanen sacrificis a la classe treballadora, les grans empreses no deixen de tenir uns beneficis indecents que no repercuteixen en la societat.

Desprès hem anat als nostres locals per gaudir d’un pica-pica i l’actuació dels companys de La K y la B.

Videos de la manifestació i de les intervencions de seccions sindicals en lluita a:

https://www.youtube.com/channel/UCO1mN9Jkq5Tj1QJrsDqT8IA

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad