Notas de Prensa

Campanya objecció fiscal a les despeses militars 2022: No amb els nostres diners.

Implacables en la seva pressió fiscal, l’Estat no cessa de demanar-nos: IRPF, IVA, impostos indirectes, taxes, etc… I en aquest temps de tremendes retallades en despesa social, de pèrdua de drets i de la majoria de les nostres conquestes, de desmantellament del públic, quan l’eixut estat del benestar que encara gaudíem es trontolla, observem amb vergonya com, any rere any, es renoven enormes inversions en el més estèril de les despeses: la Despesa Militar.

L’Administració es queda, exercici rere exercici, amb centenars d’euros de cada contribuent. Per a què? Per a comprar armament (contra qui s’usarà?), per a absurdes intervencions militars a l’exterior (les noves maneres del colonialisme “humanitari”), per a sostenir el complex de la inútil recerca militar…

Fer Objecció Fiscal.

Enfront d’aquest despropòsit, la ciutadania té una arma: l’Objecció Fiscal.

L’Objecció Fiscal que no és una altra cosa que la nostra negativa a col·laborar amb l’Estat en les despeses de preparació de guerres i en el manteniment de l’estructura militar, desobeint activament en el moment de fer la declaració de la renda (IRPF). Consisteix, tècnicament, a aprofitar la declaració de l’IRPF per a desviar una part de la totalitat dels nostres impostos a un projecte que treballi en la defensa d’un progrés social solidari.

Com es fa?
L’estat recapta impostos durant tot l’any a totes les persones de la societat, i ho fa de moltes maneres, no sols mitjançant l’IRPF.

D’aquests diners destina una gran part per a l’exèrcit, la policia i la preparació de guerres.

La declaració de l’IRPF suposa una magnífica oportunitat de recuperar aquests diners i destinar-lo a un fi just. Per això et recordem que:

Qualsevol persona, tingui o no ingressos, tingui o no nòmina, estigui o no donada d’alta, pot fer la declaració d’Hisenda i reclamar aquests diners a l’estat per a desviar-lo a un projecte alternatiu per la Pau.

La declaració et pot sortir a pagar, a retornar o de quota zero. En tots els casos pots objectar.
Si la declaració te la envien ja feta (l’esborrany), No la confirmis. Pots aprofitar aquest esborrany per a realitzar la teva declaració d’IRPF utilitzant el programa web de l’Agència Tributària, incloent l’Objecció Fiscal a la Despesa Militar. La pots realitzar tu mateixa o encarregar-l’hi a una gestoria. Ho expliquem de forma més detinguda:
Com es fa exactament l’objecció?


Et proposem dues maneres de fer-la:

Atès que l’estat té tants mitjans de recaptar els nostres diners, resulta complicat determinar quina ha estat la quantitat exacta que ens ha cobrat al llarg de tot un any. No obstant això, la OFGM és, abans de res, una acció pública i col·lectiva de denúncia al militarisme i una interpel·lació a la societat. És molt més important el fet d’objectar que la quantitat objectada; per això, qualsevol quantitat, per petita que pugui ser, és vàlida.

Acabada la declaració, s’ingressa la quantitat de l’objecció fiscal a la despesa militar en el projecte alternatiu triat. És necessari sol·licitar que en el concepte del rebut requerit al banc en dur a terme l’ingrés alternatiu aparegui “Objecció Fiscal a la Despesa Militar”.

No oblidar adjuntar a la declaració el justificant de l’ingrés.

L’Objecció Fiscal a la Despesa Militar és una eina humil, però eficaç, permet evitar que part de la nostra riquesa es destini a fins criminals i, alhora, denunciar el finançament del militarisme i poder dedicar alguna cosa dels nostres diners a fins socialment útils i transformadors.

Pots recolzar-te en aquest detallat tutorial que t’informarà de tots els passos a seguir: https://www.grupotortuga.com/como-se-hace-la-objecion-fiscal-al

Després de realitzar la teva declaració:

Envia una carta al Ministeri d’Hisenda (postal o mail certificat o mitjançant oficina pública d’enviaments) anunciant que has fet Objecció Fiscal a la Despesa Militar i explicant els teus motius. Acompanya el comprovant del teu ingrés a l’organització que has triat com a destí alternatiu. Guarda còpia de tot.

Els col·lectius antimilitaristes ens recorden que és molt important que escribes al teu grup d’objecció fiscal més pròxim dient que has fet Objecció Fiscal a la Despesa Militar perquè el teu acte pugui participar d’una campanya que és col·lectiva.

Més informació a http://www.grupotortuga.com/campana-de-objecion-fiscal-al,305

Pot algú ajudar-me quan no sàpiga com fer Objecció Fiscal a la Despesa Militar? Pots contactar amb el grup Antimilitarista Tortuga: Tortuga@nodo50.org o al telèfon 644 469 314

Nuestro destino Alternativo: Erletxea

En Erletxea, colmena en euskera, llevamos desde 2013 abriendo todos los lunes una Oficina de información y denuncia sobre ayudas y prestaciones sociales. Informamos sobre todo de las prestaciones sociales vascas, Renta de Garantía de Ingresos y Ayudas de Emergencia Social, gestionadas desde el Servicio de Empleo Vaso, Lanbide, y el Área de Bienestar Social del Ayuntamiento de Irun. Lo importante no es en sí misma la información que aportamos como la que nos aportan las personas que se pasan por la Oficina y que nos sirve posteriormente para denunciar muchas de las situaciones de injusticia y maltrato de estas y otras instituciones públicas.

La denuncia y el trabajo conjuntamente con otros colectivos y entidades sociales constituye otra de las labores fundamentales de Erletxea. Así durante estos años hemos trabajado conjuntamente contra los desahucios y actualmente nos ocupa la denuncia y acompañamiento de las situaciones de calle tanto de personas migrantes como locales.

CIF G-92504620

Nº de cuenta: ErletxeaES67 0182 1074 1902 0159 5415

https://www.cgtbarcelona.org/wp-content/uploads/2022/04/Objecion-Fiscal-2022.pdf

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad