Notas de Prensa

Vaga 2,3 i 4 de juny a Correus a tota la província de Barcelona

Concentracions cada dia a les 12h Oficina principal de Correus a Barcelona (Plç Antonio Lopez).

6 milions de persones afectades!!!

La vaga ha sigut convocada per CGT, SiPCTE i amb l’adhesió de CNT per:

  • Exigir un augment de la contractació que faci possible la prestació d’un Servei Postal Públic de qualitat.
  • L’augment de la pressió laboral que suposen expedients disciplinaris.
  • Una prevenció de riscos molt insuficient.

La conflictivitat laboral a Correus ha anat en augment: les treballadores de la unitat de repartiment 4 de Sabadell porten gairebé dos mesos en vaga indefinida per reclamar la contractació necessària (la plantilla d’aquesta unitat estava un 30% per sota els paràmetres que la mateixa direcció de Correus havia reconegut en un estudi de càrregues de treball). Les tres unitats de repartiment de Terrassa també han convocat vaga pel mateix motiu i arasón totes les unitats de Correus a la província de Barcelona.

A més a la província de Barcelona, s’estan tancant un munt de centres de repartiment (Alella, Tiana, Teia, S. Cebrià de Vallalta, La Pobla de Claramunt, Monistrol de Montserrat…) que agreujarà encara més la prestació d’un servei postal adient a les localitats més petites.

La direcció de Correus prioritza el repartiment de paquets de compra on-line de multinacionals com Amazon, Wish o Aliexpres amb contractes sotmesos a penalitzacions econòmiques per sobre de les cartes, notificacions i els enviaments que no consideren rendibles econòmicament.

Aquest fet comporta endarreriments en l’entrega de notificacions administratives que poden suposar recàrrecs en multes, impostos, etc. És del tot inacceptable que una empresa pública no vulgui dotar de les plantilles necessàries per a garantir que els actes administratius arribin a la ciutadania dins el termini i en la forma escaient.

Des dels sindicats convocants d’aquesta vaga volem fer pública la negativa de la direcció de Correus a Catalunya a reunir-se amb la majoria de la representació legal de les persones treballadores per tractar aquests temes i tenim clar que només la mobilització farà fer enrere la intenció de la direcció de precaritzar un servei de Correus que en te 300 anys d’història.

Fem una crida a la ciutadania i a les institucions a donar suport a la vaga.

Defensem un Correus públic al servei de la ciutadania i no al servei de les multinacionals.

https://www.cgtbarcelona.org/wp-content/uploads/2021/05/Vaga-provincial-Correus-juny.pdf

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad