Notas de Prensa

L’Ajuntament de Barcelona genera precarietat.

El SAD (Servei d’Atenció Domiciliaria) diu PROU!

Concentració 25 de febrer Placa Sant Jaume de 10h a 14h

El SAD (Servei d’Atenció Domiciliària) és un dels serveis públic de gestió privada pel que més persones en situació de vulnerabilitat són atesesa la ciutat de Barcelona.

Treballen al SAD més de 4.000 persones, la majoria d’elles dones, que es troben en una situació de precarietat alarmant i que atenen a més de 24.000 persones amb diferents nivells de dependència i vulnerabilitat social.

El SAD surt a concurs cada quatre anys, amb la fórmula d’escollir en concurs com a ens gestor del SAD a aquelles empreses que ofereixin el servei a més baix cost, traduint-se això en un canvi constant d’empreses (Suara, Clece, Domus VI…) i professionals atenent a les persones usuàries, i, com és lògic, unes condicions cada cop més i més precàries per a tot@s les professionals que hi treballen.

Jornades sense torns definits, sense descans efectiu, amb un sistema de borsa d’hores només controlat per les empreses que fa a les treballadores haver DE RECUPERAR LES HORES A CONVENIÈNCIA DE LES EMPRESES (se’ls hi diu QUE DEUEN HORES quan no se’ls hi emplena la jornada), negació de dies personal, sous irrisoris i un innombrable seguit d’abusos laborals són comesos des de fa dècades envers unes dones que es dediquen a atendre a les persones més vulnerables de la ciutat comtal.

Es fa obvi que al govern de Barcelona en Comú no l’importen gens les condicions de feina d’aquestes més de 4.000 dones, i, el que és igualment greu, no posa la mirada en les repercussions que aquesta trista realitat té els éssers més desfavorits i vulnerables de la ciutat de Barcelona. És per tot això, que portem un seguit de mobilitzacions des de fa mesos i EXIGIM a l’Ajuntament de Barcelona:

  1. Conveni propi del SAD per a la ciutat de Barcelona amb millores salarials i socials.
  2. No al projecte SUPERILLES.
  3. Conciliació familiar real.
  4. No a l’assetjament per baixes.
  5. Reconeixement de malalties professionals derivades de la feina.
  6. Reconeixement del contagi COVID com a malaltia professional.

Perquè s’ha de cuidar i no maltractar a les persones cuidadores. Perquè les persones més vulnerables de Barcelona no es mereixen aquesta realitat. PERQUÈ, COM ES POT MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA DE NINGÚ QUAN LA TEVA, EN L’ÀMBIT LABORAL, ÉS PROFUNDAMENT INDIGNA?

https://www.cgtbarcelona.org/wp-content/uploads/2022/02/LAjuntament-de-Barcelona-genera-precarietat-cat.pdf

https://www.cgtbarcelona.org/wp-content/uploads/2022/02/El-Ajuntament-de-Barcelona-genera-precariedad-cast.pdf

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad