Noticias

EMERGÈNCIA CLIMÀTICA JA. EL FUTUR ÉS ARA.

El problema no és el clima … el problema és el capitalisme «

En nom del «progrés» i del creixement sense límits, s’ha instaurat de forma global una manera de vida incompatible amb la vida mateixa, ja que no respecta ni els límits físics ni els equilibris naturals.

Les grans corporacions globals que el capitalisme va constituir des de fa moltes dècades ( OMC, OCDE, BM, FMI, G-8, G-20, etc) van servir i serveixen exclusivament per assegurar un model de comerç, un model d’explotació i un model de producció i distribució de mercaderies, que assegurin una taxa de guany per a les persones poderoses i riques d’aquest planeta i mai per satisfer les necessitats humanes de la immensa majoria de la població mundial.

D’una banda, genera empobriment, desplaçaments i repressió de la població que s’oposa als projectes que contaminen i destrossen la natura (projectes miners a cel obert, grans represes per generar electricitat, foment dels monocultius per a l’exportació com la soja o el oli de palma, etc.) en els països explotats per aquest capitalisme salvatge.

D’altra banda, tot això es reflecteix també en l’àmbit laboral a les nostres societats. Sembla que el capitalisme depredador de recursos naturals no té límits i esprem cada vegada més a la classe treballadora. Precaritza les NOSTRES condicions de treball, augmenta els seus beneficis (a canvi de la clàssica reducció de salaris via congelacions salarials o reduccions directes de salari, acomiadant plantilles i utilitzant a les mateixes persones posteriorment via subcontractes o «falsos autònoms», la no aplicació de la legislació en matèria de prevenció de riscos laborals, ni tampoc de la legislació ambiental, cosa que representa un enverinament del medi que acaba repercutint en la nostra salut).

Alhora que evadeixen impostos en paradisos fiscals o amb la complicitat dels sindicats i partits polítics del règim imposen reformes laborals molt agressives i reformes legislatives en matèria laboral que perjudiquen a la classe treballadora.

CGT com a sindicat anarcosindicalista i combatiu que busca un altre model de societat, més justa i igualitària, participa d’aquesta lluita per acabar de manera radical amb l’acumulació i amb l’explotació del capitalisme. Lluita que ha de ser global i local al mateix temps i, per descomptat, col·lectiva.

CGT es troba a primera línia conjuntament amb milions de persones que aquest 27 setembre sortiran als carrers del món per cridar i exigir als responsables del desastre global en què ens trobem, PROU! el capitalisme i el seu model civilitzador han de desaparèixer.

CGT Barcelona també estarem al carrer i cridarem divendres a la tarda, al passeig de Gràcia de la ciutat, «el problema no és el clima … el problema és el capitalisme».

——————————————————————————————————–

El problema no es el clima… el problema es el capitalismo!

En nombre del “progreso” y del crecimiento sin límites, se ha instaurado de forma global un modelo de vivir incompatible con la vida misma, ya que no respeta ni los límites físicos del planeta ni los equilibrios naturales.

Las grandes corporaciones globales que el capitalismo constituyó hace décadas (OMC, OCDE, BM, FMI, G-8, G-20, etc.) sirvieron y sirven exclusivamente para asegurar un modelo de comercio, de explotación, de producción y de distribución de mercancías, que aseguren una tasa de ganancia para las personas poderosas y ricas de este planeta, y jamás para satisfacer las necesidades humanas de la inmensa mayoría de la población mundial.

Por un lado, genera empobrecimiento, desplazamientos y represión de la población que se opone a los proyectos que contaminan y destrozan la naturaleza (proyectos mineros a cielo abierto, grandes represas para generar electricidad, fomento de los monocultivos para la exportación como la soja o el aceite de palma, etc.) en los países explotados por este capitalismo salvaje.

Por otro lado, todo esto se refleja también en el ámbito laboral en nuestras sociedades. Parece que el capitalismo depredador de recursos naturales no tiene límites y exprime cada vez más a la clase trabajadora. Precariza NUESTRAS condiciones de trabajo, aumenta sus beneficios (a costa de la clásica reducción de salarios vía congelaciones salariales o reducciones directas de salario, despidiendo plantillas y utilizando a las mismas personas posteriormente vía subcontratas o «falsos autónomos», la no aplicación de la legislación en materia de prevención de riesgos laborales, ni tampoco de la legislación medio ambiental, lo que representa un envenenamiento del medio que termina repercutiendo en la nuestra salud). A la vez que evade impuestos en paraísos fiscales, o con la complicidad de los sindicatos y partidos políticos del régimen imponen reformas laborales muy agresivas y reformas legislativas en materia laboral que perjudican a la clase trabajadora.

CGT como sindicato anarcosindicalista y combativo que busca otro modelo de sociedad, más justa e igualitaria, participa en esta lucha para acabar de manera radical con la acumulación y con la explotación del capitalismo. Lucha que tiene que ser global y local al mismo tiempo y, por supuesto, colectiva.

CGT se encuentra en primera línea conjuntamente con millones de personas que este 27 de septiembre saldrán a las calles del mundo para gritar y exigir a los responsables del desastre global en que nos encontramos, ¡BASTA! el capitalismo y su modelo civilizador tienen que desaparecer.

CGT Barcelona también estaremos en la calle y gritaremos el viernes por la tarde, en el paseo de Gracia de la ciudad, “el problema no es el clima… el problema es el capitalismo”.

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad