Noticias

Derogació de les reformes laborals. JA!!!

6 de juliol: Concentració a Subdelegació del Govern a les 12h. C/ Mallorca 278 amb Roger de Llúria.

Les reformes laborals dels governs Rajoy i Zapatero, després de 2 anys de govern suposadament progressista del PSOE i Unides Podem, no han estat derogades ni modificades substancialment. Això vol dir que les empreses encara tenen les mateixes eines per precaritzar l’ocupació i permetre’ls continuar destruint llocs de treball a tota velocitat. Tot això enmig d’un clima de desmobilització molt preocupant.

Lluny de millorar la qualitat de vida de les persones treballadores, les reformes han «cargolat» un mercat laboral basat en l’externalització, l’especulació i la temporalitat. El treball estable és gairebé una quimera i, lluny d’acabar amb l’atur, l’estabilitat laboral s’ha convertit en períodes continus d’ intermitència.

A més a més, no podem passar per alt que aquesta precarietat del mercat laboral ha representat un augment dels accidents laborals fins a nivells inacceptables. En un any en què la pandèmia ha obligat moltes persones treballadores a romandre confinades a casa o teletreballar, hi ha hagut més de 220.000 accidents laborals i 650 morts. Catalunya és la segona comunitat amb més defuncions i no oblidem les seqüeles de discapacitats i incapacitats provocades per aquests accidents. L’administració autonòmica només compta amb 108 inspectores i inspectors de treball a tot el territori per cobrir prop de 3,5 milions de persones treballadores i més de 600.000 empreses.

Per això entenem que s’han de derogar les dues reformes laborals del tot. Per prevenir abusos com acomiadaments massius després de l’ERTO de la pandèmia, indemnitzacions de misèria en cas d’acomiadament, augment galopant de la temporalitat, desmantellament de la negociació col·lectiva, la manca de supervisió per part de l’autoritat laboral en el cas dels Expedients de Regulació d’Ocupació, així com la reducció dels seus requisits i, com hem comentat, reduir l’alta sinistralitat laboral.

Les esmenes anunciades, també de caràcter molt puntual i clarament insuficients, no resoldrà l’anèmia» generalitzada que venim arrossegant. Per això és imprescindible que tornem a prendre els carrers, que enviem un missatge clar i contundent i demostrem que, la classe treballadora d’aquest país, no es doblega a les promeses incomplertes d’uns o a les amenaces dels altres.

L’administració estatal ha de derogar íntegrament les dues reformes laborals i la Generalitat de Catalunya ha d’incrementar els recursos humans i materials per fer front a la xacra dels accidents laborals de manera àgil i contundent.

Exigim la retirada de la reforma laboral i unes condicions laborals dignes i justes de feina.

Les persones abans que el capital!

https://www.cgtbarcelona.org/wp-content/uploads/2021/06/Manifest-Bcn-6-juliol-cat.pdf

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad