Mujer

8M: La por paralitza, l’anarcofeminisme mobilitza!

Punt de trobada CGT Barcelona: 18h Pg de Gràcia, Palau Robert

Inscripció prèvia al tram 8:

https://www.vagafeminista.cat/events/manifestacio-8m-barcelona/

Una vegada més, la patronal, la classe política i els sindicats verticals s’han unit per atemptar contra la classe treballadora, invisibilitzant i silenciant encara més les desigualtats que patim les dones.
La represa gradual de l’activitat en els serveis no essencials, l’estafa del permís retribuït recuperable, el teletreball reconegut com a mesura de conciliació i no com a mesura preventiva per a evitar l’exposició al contagi del Covid19, l’omissió de permisos retribuïts per a conciliar, les escasses mesures de protecció en els centres de treball i la pèrdua d’ocupació que ha derivat en molts casos en la pèrdua de l’habitatge, han colpejat amb major intensitat en els sectors feminitzats i en conseqüència sobre les dones i les famílies monoparentals femenines, sotmetentnos a l’augment de totes les bretxes que sofrim pel fet de ser dona i classe treballadora.
Aprofitant la pandèmia l’Estat ha creat unes mesures més repressives per a
nosaltres. Mentre ens empresonen dins de les nostres cases, condemnant-nos a la sobrecàrrega que suposa assumir totes les cures i paralitzen les nostres vides, ens obliguen a mantenir actiu el sistema capitalista mitjançant el teletreball. Vulneren els nostres drets conquistats (imposant ERTE, flexibilització total d’horaris…) donant així, continuïtat a l’aspiració eterna de la patronal que a poc a poc va aconseguint el seu propòsit: treballadores disponibles en un breu espai de temps, sense drets i sense protestes.
Anomenar i visibilitzar les desigualtats que sofrim és imprescindible per a prendre consciència cap aquesta transformació per un món lliure i igual.
Una vegada més, les dones ens hem autoorganitzat per a cobrir totes aquestes mancances que la classe política no ha volgut reparar. Nosaltres mateixes hem creat xarxes de suport per ajudar a les persones vulnerables, a les dones que han estat tancades amb el seu maltractador i a tot aquest gran sector feminitzat que forma part de l’economia submergida, i són oblidades pels mitjans de comunicació i els estats.
L’educació feminista i l’autoorganització de les dones són les nostres principals eines.
Som anarcofeministes, volem un món nou, però no aquesta nova normalitat.
Per això, cridem a la revolució, per juntes, destruir la societat masclista i
heteropatriarcal que ens asfixia i que busca la dissolució de la nostra força
feminista.
Per un món en el qual la igualtat no sigui una utopia, sinó aquesta realitat que les dones lliures lluitem per construir.

https://www.cgtbarcelona.org/wp-content/uploads/2021/02/Diptic-8M-Barcelona-catala.pdf

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad