Agenda

28 d’abril. Dia internacional de la salut i la seguretat en el treball

Concentració a Inspecció de Treball de Barcelona a les 11h

El 28 d’abril, Dia Mundial de la Seguretat i Salut al treball, és un d’aquests dies que, per a moltes organitzacions i persones, passen desapercebuts al calendari. Per a CGT aquest dia te molta importància ja que, dia a dia, treballem molt a Fons en matèria de prevenció laboral per a poder millorar les condicions de treball i reduir la accidentabilitat que tant ens preocupa i que tan greument afecta a les persones treballadores.

La situació post-pandèmia no ha millorat en relació amb l’existent a 2019. Encara milers de persones treballadores tenen problemes per a que se’ls reconeguin els accidents laborals, o les malalties professionals i son milers de persones les que, per por a represàlies, acaben tramitant aquests accidents i malalties com a baixes mediques per contingències comuns. Aquestes situacions no només suposen una pèrdua econòmica per a la persona treballadora, si no que suposen un frau a la Seguretat Social ja que aquests processos de baixa acaben sent abonats amb diners públics, és a dir, amb diners de totes, mentre les mútues segueixen fent negoci.

També podem observar com, any rere any, l’accidentabilitat en persones treballadores de 55 anys o més, va en augment d’una manera alarmant, incrementant també el número d’accidents greus i mortals en aquesta franja d’edat. Des de CGT entenem que, tant aquesta situació com d’altres, podrien haver-se evitat o, com a mínim, reduït duent a terme mesures contundents per part d’aquest Govern que s’autoanomena progressista.

Per una banda, es necessària una major inversió de recursos per a que es porti a terme la protecció de la classe treballadora mitjançant mesures preventives per part de les empreses, amb una ampliació dels recursos existents i una vigilància continuada, real i eficaç, de les administracions.

D’altre banda, i  davant les dades exposades, l’aplicació immediata del Reial Decret 1698/2011, aprovat per Govern de Zapatero. La no aplicació dels Coeficients Reductors a l’edat de jubilació, en alguns sectors, està elevant les xifres de mortalitat i accidentabilitat als rangs d’edat més elevats, al mateix temps que està augmentant el número d’infermetats professionals en aquests sectors.

Per evitar més accidents laborals, aquest 28 d’abril, des de CGT tornem a insistir en la necessitat d’aplicar tant aquestes, com altre tipus de mesures amb caràcter urgent. Recordem a les Administracions i als diferents Governs que estem parlant de la salut de les persones treballadores, d’accidents de treball que acaben amb la vida de centenars de persones i lesionen greument a milers, de fraus per part de les empreses en els processos de baixes, etc. En definitiva, d’omissions que fan que sigui, novament, la classe treballadora qui ho paga amb la seva pròpia salut i inclús amb la seva vida.

Els seus beneficis, omplen les caixes. Accident laboral, terrorisme patronal

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad