Noticias

1 maig 2023: Contra la pujada asfixiant de preus. Acció directa!

Arriba un nou 1 de Maig i sortim al carrer amb la nostra tradicional manifestació reivindicativa, una més de les moltes manifestacions que la CGT fem al llarg de tot l’any, com la del passat 11 de març a Barcelona contra l’encariment de la vida i la congelació de sous.

Continuem suportant el deteriorament de les nostres condicions de vida, amb una pujada de preus imparable d’allò que és bàsic per a una vida digna: habitatge i subministraments energètics (gas i llum), alimentació i transports. I no obtenim compensació en les paupèrrimes pujades salarials i convenis que s’estan signant a les empreses, amb el vistiplau dels sindicats majoritaris venuts al servei del capital i dels seus interessos.

Alhora que no s’aturen tots els processos de privatització i retallades als serveis públics.

Ara s’ha aprovat una nova reforma de les pensions que no millora les condicions de la classe treballadora, ja que no redueix l’edat de jubilació i la manté en 67 anys. Paral·lelament, en comptes de recolzar allò públic, s’han creat els “Plans de Pensions d’Ocupació”, que volen ser els substituts dels maleïts plans de pensions privats i que, per descomptat, seran gestionats pel sector privat. Per contra, tenim l’exemple de França on l’intent d’augmentar de 62 a 64 anys l’edat de jubilació ha portat la classe treballadora al carrer, de manera massiva, perquè ho considera una pèrdua de drets inacceptable.

Amb una taxa d’atur propera al 13% i una taxa d’atur juvenil proper al 30% hem de reprendre amb força la reducció de la jornada laboral i el repartiment de la feina: treballar menys per poder treballar tothom, evidentment sense reduir el salari, perquè el que cal fer és repartir els beneficis empresarials i la riquesa del capital.

Mentrestant les lleis mordassa no es deroguen i es mantenen com una eina de control i repressió de la protesta.

L’any del centenari de l’assassinat de Salvador Seguí, obrer anarcosindicalista, ens ha de servir com a exemple que des de sempre, els drets s’aconsegueixen amb l’acció directa i la lluita al carrer i als centres de treball.

Visca l’1 de Maig!

Visca la lluita de la classe obrera!

Visca la CGT!

https://www.cgtbarcelona.org/wp-content/uploads/2023/04/1Maig_23_posterweb_final.jpg

https://www.cgtbarcelona.org/wp-content/uploads/2023/04/Manifest-1Maig-2023-octaveta-Bcn.pdf

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad