Resultats eleccions sindicals Ajuntament de Barcelona 2023 – La CGT resisteix, creixem en vots i mantenim la representació en número de delegats i en la mesa general

Companyes i companys, aquest dimecres 29 de març part de la plantilla municipal (un 54%) va elegir la seva representació sindical. Agraïm i valorem la participació de totes aquestes persones treballadores conscients de la importància d’aquestes eleccions per poder defensar els nostres drets laborals davant de l’Ajuntament de Barcelona. Tant de bo en properes eleccions sindicals més personal de l’Ajuntament de Barcelona voti.

La CGT hem obtingut més vots que a les darreres eleccions (l’any 2019 878 vots i aquest any 2023 1.075 vots entre funcionaris i laborals de l’Ajuntament). Tot i aquest creixement i com podeu veure en la següent taula, la CGT hem mantingut el número de delegats:

Delegats/desJunta de PersonalComitè d’empresaTOTALDiferència 2019-2023
CCOO11213-2
UGT9312-3
CSIF10010+5
CGT7290
Intersindical415-3
Sip-FEPOL415+1

Des d’una visió més sectorial, valorem positivament els resultats de la CGT en ser el sindicat més votat a l’IMSS (Serveis Socials) i en l’àmbit de l’educació (IMEB i CEB), dos dels sectors més feminitzats i més menystinguts pel govern municipal i on la CGT ha bolcat molts esforços. 

També hem estat el sindicat més votat en la mesa de tècnics del comité d’empresa de l’Ajuntament. Aquests resultats ens permetran continuar amb representació a la Mesa General de negociació doncs hem obtingut la representació suficient en funcionaris i laborals.

El que més ens preocupa, però, és la baixa participació (54%). Farem el possible per incrementar-la en les pròximes eleccions i sobretot treballarem per a què els quatre anys vinents augmentem la participació i organització de les treballadores, perquè tenim la certesa que només amb la força de la gent podem aconseguir victòries.

Perquè defensem una altra forma de fer sindicalisme

Gràcies a totes les que ho heu fet possible!!!

Som la Secció Sindical de la CGT a l’Ajuntament de Barcelona 

Per una administració pública transparent, democràtica de base, lliure de precarietat, especulació i privatització, i cap a una xarxa de serveis públics col·lectivitzats i al servei de les classes populars.

Si voleu contactar amb nosaltres ho podeu fer en aquest correu:

ajuntamentbarcelona@cgtbarcelona.org

Uneix-te a les nostres xarxes! Segueix-nos a:

Telegram: https://t.me/cgt_AjB

Twitter: https://mobile.twitter.com/CGT_AjBarcelona

Web: http://cgtbarcelona.org/ssab

Instagram: https://instagram.com/cgtajuntamentdebarcelona/