General

Que no ens expliquin contes! Concentració dissabte 22 d’abril a les 17.30h a plaça Sant Jaume de Barcelona

Companyes i companys,

Des del passat 9 de febrer, quan el personal de Biblioteques de Barcelona vam secundar massivament la convocatòria de vaga, la Gerència del Consorci de Biblioteques de Barcelona (CBB) s’ha reunit amb els representants de la plantilla només dues vegades. En la primera, se’ns va dir que algunes de les nostres demandes podrien ser satisfetes o, si més no, negociades.

En la segona, celebrada divendres passat, vam veure clar que l’estratègia del CBB i de l’Ajuntament de Barcelona és la dilació: Volen vincular les nostres demandes laborals a l’aplicació d’unes noves estructures horàries que fa anys que es pretenen implementar.

Lligar un tema amb l’altre no té cap sentit. Més aviat s’assembla a un xantatge.

Des del comitè d’empresa demanem més personal, més conciliació i millores salarials. En cap cas les estructures horàries van formar part de les negociacions d’adhesió al conveni.

Quan, després de la pressió exercida a partir del 9 de febrer, ens hem assegut a negociar un hipotètic augment de plantilla, l’empresa ha respost d’una forma que el personal de biblioteques no podem acceptar: ens han ofert una redistribució del personal i un redimensionament d’algunes biblioteques i dels seus horaris.

La plantilla de biblioteques ens neguem rotundament a parlar de redistribució, paraula que ja hem sentit pronunciar massa vegades per boca de l’empresa.

Volem un augment de personal, volem mantenir els horaris d’obertura de les biblioteques i volem que se’ns valorin els nostres llocs de treball i es retribueixin com pertoca.

Per tot això, el pròxim dissabte 22 d’abril a les 17.30h, coincidint amb el Pregó de lectura de Sant Jordi, convoquem una concentració a la Plaça Sant Jaume juntament amb les companyes de Cultura i Lleure en lluita (adjuntem la seva convocatòria en PDF).

Recordeu portar la samarreta Defensem i veniu amb la vostra família i amics.

Que no ens expliquin contes!

La cultura la fem les persones i seguim mobilitzades per defensar els nostres drets

#DefensemBibliosBcn #CulturaiLleureEnLluitaunimforces