1 de maig, Construir per vèncer

Companyes i companys, amb els resultats de les passades eleccions sindicals, on vàrem créixer en vots i mantenir la representació en número de delegats, arriba el dia internacional de la classe treballadora.

Un 1r de maig on reivindiquem el valor del treball i el valor de la lluita col·lectiva per tal de millorar la societat des dels seus fonaments.

Aquest any, la CGT sortirà al carrer amb el lema “Construir per vèncer”

Construir perquè des de la CGT exigim el reconeixement de tota mena de treball, tant el realitzat a les empreses a canvi d’un salari, com el que es desenvolupa sense cap classe de remuneració, majoritàriament per dones, en les tasques de cures. Ambdós són l’única font de generació de riquesa i de construcció d’una societat millor. Sense aquests treballs, el món s’aturaria.

Construir perquè reivindiquem també el valor de la lluita col·lectiva per a generar una societat a mida de les persones i crear alternatives anarcosindicalistes al capitalisme despietat que patim.

Els avenços socials s’han aconseguit amb organització i amb mobilitzacions

Tant ahir com avui: des de la vaga de  la Canadenca a Barcelona de 1919, que va aconseguir la reducció de la jornada laboral a 8 hores en tot el país, fins a les vagues de les treballadores d’Inditex el 2022 i 2023, que han aconseguit apujar el sou un 25%, passant pels avenços en els drets de les dones, fruit de les mobilitzacions del moviment feminista en els darrers anys.

Millores que han estat conseqüència de la lluita col·lectiva de la classe treballadora.

Construir perquè avui en dia, quan els dos sindicats institucionals de l’Estat espanyol pacten amb el Govern espanyol una nova reforma de les pensions que implica perllongar l’edat de jubilació, disminuir la quantitat a percebre, augmentar el temps de cotització i apostar pels fons privats d’inversió i la privatització, des de la CGT reivindiquem un sistema públic de pensions, gestionat amb fons públics, que elimini la bretxa salarial i de gènere entre pensionistes.

Per això tenim el deure i l’obligació de treballar i confluir amb altres col·lectius des de la base de l’acció directa i la solidaritat.

Construir perquè no podem consolar-nos amb el creixement de les nostres organitzacions i amb l’èxit de les mobilitzacions i conflictes oberts, sinó que hem de buscar aliances perquè la pobresa, la desigualtat i la precarietat, cada dia més esteses, especialment entre les dones, les joves i la gent gran i les migrants, siguin combatudes i quedin finalment erradicades.

Construir perquè el 2023 hauria de ser l’any en què el sindicalisme de classe i combatiu, començant per sindicats implantats en tot el territori i tots els sectors, com és la CGT, i continuant per aquells sectors organitzats en noves formes de sindicalisme, com el sindicat de manters, sindicat de cuidadores, associacions de treballadores de la llar, les Kellys, sindicats de barri, les plataformes pel dret a l’habitatge, sindicat de llogaters, etc. fem un primer pas cap a una confluència àmplia disposada avançar i conquistar drets socials i laborals, disposats a defensar les pensions públiques i els serveis públics com la sanitat i l’educació entre d’altres.

Contra la pujada galopant de la inflació que deixa salaris empobrits i contra la sinistralitat laboral que tantes vides s’endú.

Perquè un any després de l’entrada en vigor de la Reforma Laboral del Govern, la situació laboral a l’Estat espanyol continua sent dramàtica per a milers de persones, essent més necessari que mai un front ampli que lluiti per a exigir la derogació per complet de la Reforma Laboral.

Només d’aquesta manera la classe treballadora sortirà reforçada davant dels atacs del capitalisme.

Només si unim les nostres forces podrem revertir el retrocés dels drets laborals que patim des de fa dècades.

Només construint podrem aconseguir una societat més justa, ecològica, solidària i feminista.

Recuperem les lluites unitàries feministes, socials, ecològiques, antimilitaristes i sindicals.

Dues convocatòries a Barcelona el proper 1 de maig de 2023

11h Jardinets de Gràcia

18h Rambla del Raval

Comunicat per al 1r de maig de 2023 de la Taula Sindical de Catalunya (WEB)

PER UN 1r DE MAIG DE TOTA LA CLASSE TREBALLADORA