QUATRE ULLS VEUEN MÉS QUE DOS. ÚLTIM ACORD DE LA MESA GENERAL.

Des de la CGT agraïm la celeritat comunicativa de molts sindicats en informar de les demandes que es fan en les diverses reunions (mesa general, comitè de seguretat i salut, etc.) i no creiem necessari reiterar-vos les coses que demanem, junts o per separat, els diversos sindicats dient que ” CGT ha demanat, ha dit o ha reclamat una cosa o l’altra”.  Tots hem treballat.

A més a més seguim demanant, i sembla que s’acabarà fent, que es publiquin a la intranet les actes de totes les reunions amb l’administració. Així podreu tenir informació de primera mà sense estar a l’espera de comunicats sindicals.

Som conscients que si un sòl sindicat estigués pendent de totes les problemàtiques en l’àmbit laboral, no arribaria a tot i es perdrien coses pel camí. Quatre ulls veuen més que dos, i vuit ulls o dotze encara més. També som conscients que l’administració accepta les demandes sindicals per la unitat de criteris i la demanda global de la part social;  i òbviament pel suport i la mobilització de la plantilla. Això potser en sigui el factor més important.

Evidentment tots els sindicats tenim les nostres prioritats, objectius i estratègies, i sovint emergeix el conflicte, amb l’administració principalment, però malauradament també entre nosaltres. No obstant arriben moments que hem de trobar els “llocs comuns” i creiem que l’acord  per unanimitat de la darrera mesa general n’és un bon exemple.

Des de CGT valorem que l’acord és un pas més en la direcció adequada, fins i tot pot ser un precedent més enllà de l’emergència sanitària que estem patint. I no només perquè protegeix al personal vulnerable o drets com l’ampliació de jornada o les hores de conveni, sinó també perquè introdueix i obre el camí, encara que tímidament, a la conciliació familiar i laboral en aquest nou context. 

Un context que ens requereix alternar el treball presencial i el treball a distància, tot i que el teletreball de debò està pendent de negociar i reclamem a l’Ajuntament que aquesta negociació s’activi de forma immediata. Pas a pas ho aconseguirem.

És evident que ens hauria agradat avançar més, però el que és important és fer un pas endavant i anar millorant les condicions laborals a l’Ajuntament en la línia de la conciliació i que es respectin les situacions personals i familiars. I en això tota la part social amb el suport de la plantilla sumem, sempre que no perdem l’horitzó en picabaralles. En aquest sentit volem agrair l’esforç de tots els sindicats, tant els que estem a la mesa general (CGT, CCOO, UGT i CSIF) com els que no hi són però continuen treballant en aquesta mateixa direcció (Intersindical-CSC i SAPOL).

                                                       Cuideu-vos i cuidem-nos