A CAL FERRER, CULLEROT DE FUSTA (EN CASA DEL HERRERO, CUCHARA DE PALO).

Sabeu que l’ajuntament de Barcelona promociona el premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps? https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/oficinavirtual/ca/tramit/20120001078  diuen que “El premi vol reconèixer públicament la tasca de les empreses de la ciutat que desenvolupen mesures innovadores en gestió del temps, flexibilitat i equilibri de la vida laboral, familiar i personal.”

Doncs mentrestant  al propi ajuntament, a partir de la setmana  que ve, volen que la conciliació salti pels aires. El tema de la conciliació familiar amb menors o de conviure amb persones dependents o malalts crònics queda simplement supeditada a negociació de flexibilitat horària amb el cap corresponent.

Com dèiem en el comunicat del passat dia 6,  amb centres escolars tancats i sense alternatives, centres de gent gran sense serveis complets, la impossibilitat de deixar infants amb persones de risc (àvies i avis), què passa amb el personal que ha de fer tasques de cures de grans o fills?. Sembla que haurem d’aconsellar que la gent deixi criatures amb població de risc (avis) o que vingui a la feina amb els seus avis, menors o familiars malalts crònics, això sí, de manera flexible…  

D’altra banda, també reclamem a l’ajuntament que no impedeixi que les persones que tenen una jornada reduïda per conciliació familiar puguin passar a jornada complerta si així  ho demanen (actualment se’ls està comunicant que no ho poden fer fins que no tornin a la feina presencial al 100%, quan això no està escrit enlloc).

D’acord amb la instrucció de la gerent municipal de 16 de juny de 2020, relativa a la reincorporació presencial de les persones treballadores de l’ajuntament de Barcelona en la fase 3 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat, durant aquest període s’’establiran torns de treball de manera que treballi presencialment com a mínim dos terços de la plantilla. Però no cal oblidar que a nivell estatal mentre duri l’epidèmia es segueix prioritzant el teletreball i moltes feines es podrien seguir fent sense problemes amb teletreball. A més els torns sempre es poden modificar o flexibilitzar. Per molt que  treballin dos terços de la plantilla, res indica que hi hagin d’estar físicament en el mateix moment.

Com a mostra a l’administració de l’estat s’ha pactat que, en casos de conciliació, es treballa presencialment  un de cada cinc dies,  seguint fent teletreball la resta de dies, mentre que a l’Ajuntament (tinguis càrregues familiars o no)  potser treballes presencialment  un dia de cada tres, i fins i tot un de cada dos o una setmana sencera cada dues setmanes, depenent de la gerència o organisme autònom pel qual treballis.   Com ja us han informat, tots els sindicats presents a la mesa general de negociació de l’ajuntament hem demanat reunió urgent per modificar aquests disbarats. I d’altres que es puguin produir, per exemple amb el personal que forma part dels grups de risc o vulnerables.