BombersGeneral

Els bombers a l’Ajuntament de Barcelona

Bon dia, companyes i companys.

Com ja sabeu, el dia 29 de març hi ha eleccions sindicals a l’Ajuntament de Barcelona i hi haurà Bombers a les llistes de la CGT, convençuts que aquest sindicat, tot i no ser dels majoritaris (per tant, del Règim) és una bona eina per aconseguir els nostres objectius com a treballadors i treballadores, sense renunciar als nostres valors.

Tot i que tenim breu recorregut, sabem que amb la nostra visió aportarem noves lluites i perspectives diferents de les actuals. Sense oblidar estem dins una lluita col·lectiva i que, per tant, tenim la voluntat de sumar i donar suport a les reivindicacions dels nostres companys i companyes d’altres sindicats, sempre i quan es mantinguin els valors de la igualtat, la lluita de classe i la consciència dels privilegis que ostentem.

Considerem que els nostres objectius  pels pròxims quatre anys són realistes i les propostes fem , son justes i necessàries per a què un servei públic com el nostre s’adapti als temps que vivim i ens faci donar una millor servei a la societat.

Entre aquests objectius i propostes tenim:

• Assolir en el nou conveni del 2024 les 35 hores en un format que sigui òptim pel cos.

• Continuar treballant per reduir el màxim possible la repercussió que té el càncer en la nostra feina, adequant els parcs i els procediments per poder fer-ho realitat.

• Que el Parc de L’Eixample torni al lloc que li pertany, no per acabar guanyant el pols a l’administració. Estem convençuts que és la millor ubicació a nivell operatiu. També volem que tingui unes dimensions adequades i un disseny adaptat a les necessitats actuals.

• Volem obtenir una segona activitat regulada.

• Vetllarem com hem fet fins ara per que es continuïn convocant noves promocions, tant de nou accés com de promoció interna. D’aquí a pocs anys es jubilarà una gran part de la plantilla i tornarem a tenir un greu problema de relleu si no s’actua amb previsió.

• Adequar tots els parcs per una incorporació real de noves companyes. Per això, demanem coherència a l’administració i que s’estableixin les  mesures necessàries per a caminar cap a una feminització del cos. Aquestes han d’anar acompanyades de millores d’equipament i infraestructures.

• Defensar i consolidar el projecte de Salvament Aquàtic i lluitar perquè aquest sigui capdavanter i atractiu pel col·lectiu. Tanmateix, fer-lo servir com a punta de llança per nous models d’altres especialitats per cobrir les necessitats més específiques del servei.

• Portem a l’agenda una campanya per aconseguir un servei de suport psicològic adient pel nostre servei. Tal com vàrem aconseguir fa uns mesos per una situació puntual. Volem que el CUESB es consolidi com a servei d’acompanyament psicològic a Bombers, tant en situacions puntuals com per a fer seguiments.

• Continuarem reclamant comptar amb equips de mediació perquè ens ajudin a la resolució de conflictes de torn. Pensem que seria una bona eina perquè tinguem bones dinàmiques de comunicació i convivència a parc. Estem segurs que això repercuteix directament a quina imatge donem al carrer.

• Continuarem lluitant per incorporar perspectives de gèneres al cos. Pensem que és impossible donar un bon servei si no ens adaptem a les necessitats i realitats socials actuals.

• Apostem per un servei Sanitari fort i fora dels interessos econòmics. S’ha de defensar la nostra branca sanitària, davant els interessos de les empreses concertades amb les quals convivim a la ciutat i que sabem que incomodem per la nostra condició de servei públic i de qualitat.

• Treballarem per a tenir un servei de gestió i coordinació d’emergències de referència i de gestió 100% pública. Allunyat de la precarització i la improvisació, on es garanteixin unes condicions de treball estables, dignes i els recursos humans i materials necessaris per a que el cos assoleixi l’excel·lència en tots els seus àmbits.

 • Dins d’una perspectiva més amplia, en l’àmbit municipal. Pensem que el nostre col·lectiu també s’ha d’implicar en les lluites contra la privatització de serveis municipals i per remunicipalització dels que hem anat perdent als darrers anys. 

Per tot això, el proper 29 de març us convidem a apostar pel sindicalisme autònom, solidari i combatiu.

Vota CGT!

Tu decideixes!

Som la Secció Sindical de la CGT a l’Ajuntament de Barcelona 

Per una administració pública transparent, democràtica de base, lliure de precarietat, especulació i privatització, i cap a una xarxa de serveis públics col·lectivitzats i al servei de les classes populars.

Si voleu contactar amb nosaltres ho podeu fer en aquest correu:

ajuntamentbarcelona@cgtbarcelona.org

Uneix-te a les nostres xarxes! Segueix-nos a:

Telegram: https://t.me/cgt_AjB

Twitter: https://mobile.twitter.com/CGT_AjBarcelona

Web: http://cgtbarcelona.org/ssab

Instagram: https://instagram.com/cgtajuntamentdebarcelona/