1 de maig de 2020. PASSEM A L’OFENSIVA! QUE NINGÚ QUEDI ENRERE.

Aquest any vivim un Primer de Maig atípic, una jornada de lluita que es veu alterada per l’expansió de la pandèmia mundial de la COVID-19.

La crisi portada pel virus no només ha afectat sanitàriament, també ho ha fet en l’àmbit laboral i social. Lluny del que ens volen fer creure, però, aquesta crisi no és res del tot inesperat: la política de retallades aplicades pel govern de l’estat espanyol i el govern català dels darrers anys ha provocat un col·lapse sanitari que ha comportat milers de morts i unes noves polítiques associades que han posat el benefici d’uns pocs per sobre de la salut de totes les treballadores (ERTOs, acomiadaments, imposició d’anar a treballar de serveis no essencials…)

Els sindicats combatius, lluny de quedar-nos aturats, hem realitat una feina d’acompanyament i lluita de la mà de totes les treballadores afectades per aquestes polítiques i d’altres organitzacions socials per no deixar ningú enrere.

Aquest Primer de Maig tampoc ens aturem, seguim lluitant pels drets de totes les treballadores i anunciem que passem a l’ofensiva i que si pretenen que aquesta crisi la tornem a pagar les treballadores, ens hi trobaran de cara. És per això, que reclamem l’aplicació de les mesures de xoc mentre duri el confinament i anunciem un període de mobilitzacions i lluita permanent un cop acabi el confinament perquè tot canviï i que les treballadores no tornem a sortir perdent per una crisi que no hem provocat nosaltres. Per aquest motiu, les centrals signants defensarem els següents punts conjuntament a tots els centres de treball on tinguem presència.

Mesures de xoc mentre duri el confinament:
1- Garantia patronal dels EPIs i protocols de protecció i de proves PCR per tots els treballs que ho requereixin.
2- Aturada de tota activitat econòmica no essencial.
3- Nul·litat de tots els ERTOs d’empreses amb beneficis.
4- Nul·litat de tots els acomiadaments declarats improcedents.
5- Establiment d’una renda bàsica universal i prou incompliment de la renda garantida per part de la Generalitat.
6- Gestió pública de tots els serveis.
7- Gestió pública i recuperació immediata de tots els serveis públics privatitzats.
8- Reducció dràstica dels impostos a cooperatives de treball horitzontal, i d’autònoms sense assalariats.
9- Regularització de les treballadores sense papers i migrants.

Mesures Post Confinament i davant la crisi econòmica i social:

1- Retirada total de les reformes laborals, salaris i pensions dignes per tothom als 65 anys.
2- Fi de l’acomiadament lliure: dret a opció a reingrés al lloc de treball en cas d’acomiadament improcedent.
3- Prohibició de l’externalització de serveis de la pròpia empresa (per combatre la precarietat, prou segmentació amb la temporalitat i ETTs).
4- Repartiment del treball: prohibició de les hores extres, reducció dràstica de la jornada laboral i l’edat de jubilació.
5- Reforma fiscal a Catalunya i a l’Estat: qui més té que pagui més.
6-Aprovació i aplicació del conveni de l’OIT de les treballadores de la llar i regularització de totes les treballadores sense papers i migrants.
7- Re-localització del teixit productiu en clau ecològica i superació de l’economia fòssil.
8- Enfront l’autoritarisme i la vigilància digital, garantia de llibertats fonamentals al carrer i d’intimitat a la xarxa, derogació de la llei Mordaza.
9- No paguem el deute, exigim a la UE que la banca i les multinacionals paguin per no deixar ningú enrere, intervenim les empreses per garantir la planificació racional i democràtica de l’economia.

Passem a l’ofensiva i cridem ben fort que no volem cap nou pacte com el de la Moncloa per afavorir el capital. Aquest Primer de Maig a les 18h tothom al balcó amb el sindicalisme combatiu!

SOLS EL POBLE SALVA EL POBLE! QUE NINGÚ ES QUEDI ENRERE!

Taula sindical de Catalunya: CGT – CNT – COBAS – COS – IAC – SO

Per altra banda us adjuntem enllaç a la roda  de premsa realitzada per diverses organitzacions que convoquen el proper 1 de maig a defensar el dret a reunió i manifestació. “L’estat d’alarma no prohibeix drets fonamentals, però a l’estat espanyol s’aprofita la re-centralització per prohibir-lo de facto. Per això, i davant les terribles conseqüències econòmiques i socials que està tenint la gestió de la pandèmia a la vida de la majoria treballadora, es crida a realitzar una concentració de 50 persones respectant estrictament totes les mesures de seguretat i sanitàries. Que no confinin els nostres drets, els necessitem més que mai!”

RODA DE PREMSA: CONVOCATÒRIA PRIMER DE MAIG

Roda de premsa realitzada per diverses organitzacions que convocant el proper 1 de maig a defensar el dret a reunió i manifestació. L'estat d'alarma no prohibeix drets fonamentals, però a l'Estat espanyol s'aprofita la recentralització per prohibir-lo de facto. Per això, i davant les terribles consequencies económiques i socials que està tenint la gestió de la pandèmia a la vida de la majoría treballadora, es crida a realitzar una concentració de 50 personas i respectant estrictament totes les mesures de seguretat i sanitàries. Que no confinen els nostres drets, els necessitem més que mai!

Publiée par Lucha Internacionalista – Lluita Internacionalista Estado español Uit-Ci sur Mercredi 29 avril 2020