Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils

Des de la Secció Sindical de la CGT de l’Ajuntament de Barcelona volem manifestar el nostre rebuig absolut a les condemnes de presó emeses aquest 14 d’octubre pel Tribunal Suprem contra nou preses i presos polítics catalanes, una sentència amb unes penes de presó injustes i que representen la continuació de la injustícia de que hagin hagut de patir dos anys presó provisional. En ella es condemna per sedició a les encausades a penes que van de 9 a 13 anys de presó. Un cop coneguda la sentència constatem que s’ha escrit una nova pàgina en el rearmament repressiu i punitiu de l’estat, ja que obre la porta a tipificar amb el delicte de sedició reunions i manifestacions incòmodes a l’Estat i al govern de torn.

Des de la CGT lluitarem sempre pels drets socials i civils de les treballadores i contra la repressió. Seguirem lluitant contra les polítiques d’austeritat vinguin d’on vinguin (la Generalitat, l’Estat o la UE) i plantarem cara, més que ningú com a sindicat de la classe treballadora, a qualsevol govern que faci polítiques en contra dels interessos de les classes populars. I alhora defensarem els drets col·lectius.

Davant d’aquesta situació no podem deixar d’advertir novament que, amb el precedent d’aquesta sentència, en un futur immediat tothom pot veure’s afectat per sentències semblants com a conseqüència de la lluita en defensa del seus drets. No seria estrany perquè, de fet, són recents casos en que l’Estat no ha dubtat en empresonar o perseguir membres de CDR o persones afiliades al nostre sindicat.

Per aquest motiu, ens manifestem a favor de les vagues antirrepressives convocades, la primera el 18 d’octubre (totes les persones que la vulguin fer tenen cobertura legal) i les que es puguin convocar els propers dies a Catalunya. 

Animem a les treballadores i treballadors d’aquest Ajuntament a participar-hi activament.

Més informació:

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article13184#.XaXw4CXtY3k

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article13185#.XaXw_SXtY3k

Companyes i companys, algunes observacions de temps de vagues

Pel que fa als serveis mínims, heu de saber que l’Ajuntament, us haurà de comunicar per escrit i amb caràcter previ si heu estat designats per a fer-ne (no val una comunicació verbal), i en principi només en aquells serveis que l’autoritat laboral considera com a “essencials per a la comunitat” Si no heu rebut cap notificació escrita no teniu cap obligació de fer serveis mínims.

No teniu cap obligació de comunicar a cap superior si fareu o no fareu vaga abans del dia de la convocatòria. De fet, si algú us ho demana ha de saber que està vulnerant un dret fonamental. Els treballadors i treballadores comuniquem a l’empresa (a l’administració, en aquest cas) que fem vaga el dia de la mateixa, simplement no assistint al nostre lloc de treball. Aquesta és la única comunicació que cal. Qualsevol comunicació  a priori es voluntària.

Si teniu cap dubte sobre això us podeu posar en contacte amb la nostra Secció Sindical.

Secció Sindical de la CGT de l’Ajuntament de Barcelona