RECLAMEM A L’AJUNTAMENT QUE INTERNALITZI ALS EDUCADORS APCs DE FORMA IMMEDIATA.

L’1 de gener de 2021 les nostres companyes i companys APCs (Educadors/es A Partir de Carrer), que treballen als Centres de Serveis Socials, haurien d’haver estat internalitzats i formar part de la plantilla municipal. Aquest va ser el compromís de l’Ajuntament després de més de 3 anys de lluites i reivindicacions d’aquest col·lectiu per a la seva municipalització. Cal afegir que la municipalització dels APCs ha rebut durant els darrers anys el suport àmpliament majoritari del personal de l’IMSS, de tots els Equips de Serveis Socials i de molts sindicats que hem estat des de l’inici acompanyant en aquesta lluita.

Els/les APCS són companyes i companys de Serveis Socials com qualsevol treballador/a de l’IMSS; l´única diferència és que treballen per una empresa privada amb el que això comporta en la discriminació de les seves condicions laborals i de retruc en una pèrdua en la qualitat del servei. Ambdues qüestions s’han de solucionar amb la gestió directa del servei.

Doncs bé, la nostra sorpresa va ser quan es va cancel·lar la Mesa General convocada pel passat dia 21 de desembre on s’havia de formalitzar la internalització d’aquests/es treballadors/es. Això va provocar que s’aturés temporalment el procés d’internalització. Per la informació rebuda com a representants sindicals, un dels motius que va provocar l’aturada temporal d’aquest procés va ser les al·legacions que, especialment el sindicat UGT, va presentar a l’expedient d’internalització dels APCs.

Com a CGT ens costa d’entendre per què aquest sindicat ha demanat la nul·litat de la internalització dels APCs; i no només això, sinó que si l’Ajuntament tira endavant amb el procés, valoren portar-lo a fiscalia. No volem entrar al detall dels seus arguments, preferim que siguin ells mateixos, si volen, que expliquin a la plantilla municipal perquè sembla que estan en contra d’aquesta municipalització i no ho han estat en el passat amb altres municipalitzacions com les Escoles Bressol, el SARA i PIAD o el personal de les Oficines d’Habitatge, per posar els exemples més recents. Per aquests motius demanem a UGT que retiri aquestes al·legacions i que la internalització dels APCs es pugui portar a terme de forma immediata.

La CGT no tenim cap dubte de la necessitat de la municipalització dels APCs i reiterem que el col·lectiu de treballadors/es APCs compleix tots el requisits legals per fer-ho.

A la darrera mesa general d’aquest mes de gener, la CGT hem demanat a l’Administració que convoqui una nova mesa general per tractar el tema dels APCs i que es faci efectiva la seva internalització a data 1 de febrer de 2021, ja que no ens podem permetre més dilacions en aquest procés. L’Administració va respondre favorablement a aquestes dues peticions.

Ara toca als i les responsables de l’Ajuntament de Barcelona el compliment dels acords i que a data 1 de febrer els i les companyes APCs siguin 100% municipals!

Aprofitem per recordar que la CGT continuarà defensant la municipalització de tots els serveis que l’Ajuntament té injustament externalitzats. La lluita dels APCs és un bon exemple que sumant forces entre tots/es podem avançar en aquesta direcció.