General

Informació sindical i de la CGT (1 de 5)

Ha arribat el 2023, any electoral a nivell d’eleccions estatals, municipals i ves per on, també sindicals.

Però tenim clar per on es mouen els sindicats, per què votem, que fan aquells a qui votem?

En una sèrie de correus recollirem, actualitzada, informació que us vam fer arribar fa 4 anys. Pesats? No, que hem tardat 4 anys en repetir-nos…

A més, entre que hi ha molta gent nova a la nostra “empresa” i que la memòria va com va, doncs això, que potser val la pena repetir-ho.

I si ja saps tot el que direm, feina que t’estalvies, no cal que perdis el temps amb aquests correus.

Que elegirem a les eleccions sindicals?


Els sindicats han de presentar llistes amb tants membres, com delegats/des s’elegiran a cada “circumscripció” electoral.
I com va això?

Separem personal funcionari de tot tipus ( interins, de carrera,…) i personal amb contracte laboral.

1)- La immensa majoria de personal municipal som funcionari. Treballem a casa gran, a districtes, gerències, instituts o qualsevol organisme autònom i votem tots junts per elegir els membres de la Junta de personal.

Fa quatre anys va ser per elegir 43 delegats (els sindicats presentaven llistes amb almenys 43 candidats)  i els resultats van ser:
CCOO 11, UGT 9, Intersindical 8, CGT 6, CSIF 5 i  SAPOL 4.

2)- Una part petita del personal municipal té contracte laboral. En el cens del 2019, 1167 persones i actualment, tot i que no ens volen passar encara el cens, la tendència és a la baixa.
Els laborals que pengen directament de casa gran (Gerències, Districtes, etc.) trien directament el seu comitè d’empresa, que anomenen, potser no massa correctament, comitè d’empresa de l’Ajuntament.  Així el comitè d’empresa de  l’Ajuntament  des de l’any 2019 té 13 delegats que representaven a 294 treballadors (6 d’UGT, 4 de CCOO i 3 de CGT).

Total de delegats electes a l’ajuntament de Barcelona: CCOO 15; UGT 15; CGT 9; I-CSC 8; CSIF 5; SAPOL 4.

I això s’acaba aquí? No.
El personal funcionari dels instituts i altres organismes autònoms ja hem dit que estan tots representats a la “Junta de personal”.
I que passa amb els seu personal laboral?
Tenen el seu propi comitè d’empresa o delegats electes sense constituir comitè d’empresa, en funció del nombre de laborals existents.

Que dèiem l’any 2019:

En comitès petits (menys de 9 membres i l’IMI) van triar els seus delegats en una sola llista. En els de 9 o més delegats (excepte IMI) hi havia dues llistes: una per a tècnics i una altra per a especialistes, depenent del grup professional del personal.


I quants delegats/des van triar el 2019 els instituts i organismes?
I. Cultura 9;  I.M. Barcelona Esports 1;  I.M. Educació 3;  I.M. Habitatge i Rehabilitació  9; I.M. Hisenda 5;  I.M. Informàtica 9;  I.M. Mercats  1;  I.M. Paisatge Urbà  1;  I.M. Pers. Discapacitat 1; I.M. Serveis Socials  3;  ASPB (Salut Pública)  9; CEB (Consorci Educació) 9

Que passarà ara? Com que ha disminuït el nombre de laborals hi haurà organismes amb menys delegats. No ens han passat les dades del cens. Però per exemple l’IMH des del 2019 tenia 5 delegats amb comitè d’empresa propi al tenir entre 51 i 100 laborals. Ara ha baixat el nombre de laborals. Si baixa de 31 a 50 tindrà 3 delegats i amb menys de 30 laborals un sol delegat.

Alguns organismes com el Consorci de Biblioteques, l’I.M. de Parcs i Jardins i altres, celebren eleccions en diferents dates.


I això és el que triarem ben aviat.
Fins a la propera!!