Els veritables motius de la vaga del sector educatiu

Fem aquest comunicat per demanar-vos suport a les vagues convocades al sector educatiu pels atacs que està rebent la comunitat educativa en els últims temps.

Ens afecta a totes i tots!

Com molts ja sabeu, hi ha convocada una vaga als centres escolars pels dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març d’enguany. Els mitjans de comunicació estan transmetent informació errònia i esbiaixada sobre els motius de la vaga. És totalment fals que el motiu principal sigui l’avançament del curs escolar. La realitat és que estan implantant una sèrie de mesures que porten al desmantellament de l’educació pública.Des de l’any 2012 les retallades al sector educatiu han estat constants perjudicant notablement les condicions en que les nenes i els nens fan la seva formació.

No són 5 dies, són 10 anys de retallades: se’ns pixen a sobre i ens diuen que plou!!

Si aquest no és per si mateix suficient argument, la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha imposat un nou currículum sense el consens necessari de la comunitat educativa. També es demana que la Conselleria d’Educació assumeixi les seves responsabilitat i prengui mesures valentes per defensar el model d’immersió lingüística en català. I es demana la retirada del nou calendari escolar i l’estabilització de les plantilles.

Darrera d’aquesta vaga hi ha molt més que reivindicacions laborals. Totes som conscients que les condicions laborals reverteixen en un millor rendiment en el treball. En qualsevol cas, una societat justa no assoleix els seus objectius trepitjant els drets laborals de les seves treballadores. Les convocants d’aquesta vaga tenim molt clar que treballem en un sector estratègic on ens juguem la justícia, la igualtat i la possibilitat de transformar la societat.

Estem doncs davant un moment determinant que ha de marcar la recuperació de la dignitat de les treballadores dels sector educatiu i el camí cap una qualitat real de l’educació pública.

L’escola és un àmbit privilegiat per lluitar contra la precarietat present i futura de la classe treballadora

Per tot això us demanem que estigueu al costat de les docents en aquesta lluita per revertir les retallades i tots els canvis que el Departament ens està imposant sense debat ni consens de la comunitat educativa. 

Per a més informació: