AnarcosindicalismeGeneralPolítica municipal

1 de maig, els drets es conquereixen lluitant

Com cada any, milions de treballadores i treballadors de tot el món tornarem a sortir al carrer per recordar que sabem organitzar-nos i que tenim la força necessària per canviar les regles de joc. Com cada any, la Secció Sindical de la CGT de l’Ajuntament de Barcelona tornarem a sortir al carrer com ho fem cada cop que és necessari.

Lluita, solidaritat, força…

A l’Ajuntament de Barcelona les forces sindicals majoritàries han signat un conveni que no aporta beneficis significatius i ens lliga de peus i mans fins l’any 2024. Esdevé només una actualització molt limitada del conveni anterior, sense més pretensions, que no beneficia els col·lectius més feminitzats vinculats als serveis socials, el serveis educatius o de cultura.

A nivell general, en aquest darrer any hem vist com el capitalisme ens vol més pobres amb un encariment generals de preus, mentre els salaris van caient i mentre les grans fortunes es fan cada dia vergonyosament més grans.

Seguirem organitzant-nos, seguirem plantant cara a aquells que ens volen submises i submisos i que l’únic que els importa de les nostres vides és que els seguim produint beneficis.

Si una cosa tenim clara a la CGT és que no hi ha més opció que plantar cara a aquesta injustícia, avalada per la majoria de forces polítiques. Seguirem com fins ara lluitant pels drets laborals sigui on sigui que es vulnerin.

La nostra lluita esdevindrà exitosa si som capaços d’aglutinar la unió i la solidaritat dels treballadors i les treballadores.

La lluita sindical és un part fonamental per aconseguir una societat justa, en concordança amb la lluita per l’habitatge, en contra del patriarcat i del feixisme i pels drets de les persones, entre moltes altres lluites.

Els drets es conquereixen lluitant!!!

Som una part més de l’alternativa necessària al capitalisme i als estats que el defensen. És per això que és imprescindible seguir enfortint l’organització sindical. Un sindicat, en definitiva, significa la unió en un pla d’igualtat de treballadores i treballadors. Significa suport mutu i solidaritat. Significa acció. Significa dignificar-nos com a persones.

Significa plantar cara i dir NO a les injustícies que patim cada dia.

Amb lluites sindicals hem aconseguit millorar condicions de treball i imposar augments salarials. Hem aconseguit compartir i sentir-nos més dignes. I tot això ho aconseguim amb treball dia a dia. Sovint amb petites accions i a vegades amb accions més visibles que impliquen, necessàriament una organització prèvia important.

La CGT, un sindicat que construïm i enfortim, cada dia, entre totes i tots.

Aquest 1er de maig és un dia més de lluita. Però també és una oportunitat per tornar a recordar d’on surt la nostra força i reivindicar-nos amb orgull. Davant l’empobriment de la majoria i l’explotació dels capitalistes, gràcies a l’organització col·lectiva estem en condicions de plantar cara. Com més enfortim el sindicat, més victòries aconseguirem.

El sindicat sempre és la resposta. Unides i organitzades guanyarem.

Per tot això us convoquem a la manifestació d’aquest diumenge 1 de maig de 2022, amb el lema a la CGT ni ens faran creure, ni ens faran callar que començarà a les 11h als Jardinets de Gràcia per anar tots junts cap a la plaça Joanic on hi haurà parlaments de lluites sindicals i socials. Per acabar amb una recepció als nostres locals del carrer Pare Laínez amb la música de SilviaTomás i ElSobrinoDelDiablo. I a les 18h, iniciarem de la manifestació de la tarda al parc de les 3 xemeneies del Poble Sec de Barcelona.

També us volem informar que el dia anterior, el dissabte dia 30 d’abril a les 18:30h, a l’Ateneu Harmonia del carrer de Sant Adrià 20 de Barcelona, es farà un miting de la CGT amb la participació de la nostra companya Elvira Galeano parlant de la lluita de les interines.

Us hi esperem!!!

Convidem a tota l’afiliació, simpatitzants i qui vulgui a gaudir de la pertinença a la classe treballadora.