NEGOCIACIÓ DEL NOU CONVENI

El proper dia 13 d’octubre els sindicats amb representació a la mesa general (CCOO, UGT, CGT i CSIF) ens reunirem amb l’Ajuntament per definir la plataforma general de negociació, que haurà de marcar el calendari i els temes a modificar en el nou conveni.

Celebrem i agraïm que finalment els sindicats majoritaris hagin acceptat les continues reclamacions, de tots els altres sindicats, de negociar un nou conveni. Cosa que calia fer fa temps ja que l’anterior està caducat fa 10 mesos i denunciat.

La negociació ja va tard, havia d’haver començat quan l’anterior va caducar a 31 de desembre de 2020, però llavors l’argument de moda era que “tenim el millor conveni de la història” i que no hi havia res a millorar.

Estrany, no? Ara, el cert és que per alguna raó els porta pressa, així que saludem la seva rectificació. També resulta una mica estrany que després d’estar mesos dient que no cal negociar cap nou conveni aparegui una proposta detallada dos dies laborables abans de la reunió i el mateix dia que la convoquen, però és de savis rectificar.

 Agraïm també que facin seves moltes de les reivindicacions que els altres sindicats hem anat fent en les diferents meses de negociació i comitès, i amb cautela, pensem què tenir punts de coincidència ajudarà a la negociació i sobretot que no s’aplicarà el “rodet de sempre” de les majories. O sí que ho faran de nou?

 Tenint punts comuns sempre serà més fàcil arribar a un acord i es podrà tenir en compte les reivindicacions de tots els representants dels treballadors i de tot el personal treballador i no estar pendents només del que vulguin els sindicats grans.

Naturalment, la secció sindical de la CGT portarà a la negociació els plantejaments i demandes  de millora que ens heu fet arribar i els sorgits de viure el dia a dia a les dependències municipals.

La negociació avançarà millor quan es tinguin en compte totes les reivindicacions de tots els treballadors/es i no només aquelles que satisfacin i vulguin els grans sindicats i l’Ajuntament.

De tota manera, sempre se’ns pot escapar alguna cosa, pel que us demanem que si teniu algun suggeriment concret de millora ens el feu arribar per correu electrònic o als companys delegats/des que treballen en el vostre entorn laboral.