Anarcosindicalisme municipalConveni municipalGeneralPolítica municipal

MESA GENERAL 11 DE MAIG: TELETREBALL I CESSAMENT PROGRESSIU DE L’ACTIVITAT

Tot i que la CGT no ha signat el nou conveni 2021-2024 (per les raons que ja vàrem explicar en el seu moment), som membres de la Mesa General, amb la qual cosa estem legitimats i tenim dret a negociar amb l’Administració qualsevol canvi o millora en les condicions laborals de la plantilla municipal. Aquest cop, a data 11 de maig de 2022, hem negociat la norma de desenvolupament del Teletreball i els criteris d’aplicació del Cessament progressiu de l’activitat.

TELETREBALL

La CGT hem votat a favor de la norma de desenvolupament del Teletreball perquè entenem que és una millora. Tot i que aquesta norma no és perfecta, entenem que l’element clau és que es tracta d’una modalitat de treball voluntària. D’altra banda, molts/es treballadors/es així ho estan demanant, perquè introdueix flexibilitat a les condicions de treball, perquè redueix temps i recursos en els desplaçaments, entre d’altres aspectes.

Amb tot, també som conscients, a la CGT, dels riscos que aquesta modalitat pot provocar en l’àmbit de riscos psicosocials, ergonòmics i en la mateixa cohesió dels equips de treball. Per això estarem atents al desenvolupament d’aquesta norma i del tractament que se’n faci a la nova valoració de llocs de treball en curs, i demanem a l’Ajuntament de Barcelona que estudiï explícitament aquests riscos per tal d’estar preparats per introduir modificacions si fora necessari.

CESSAMENT PROGRESSIU DE L’ACTIVITAT

En relació amb els criteris d’aplicació pel cessament progressiu de l’activitat en el marc dels plans d’ordenació de recursos humans la CGT ens hem abstingut amb els mateixos criteris que ja vàrem exposar per la no signatura del conveni.

Pensem que aquesta proposta no només no soluciona el tema de la prejubilació a les persones que ara tenen edat per fer-ho, sinó que tampoc és un sistema que pugui ser atractiu pel personal més jove, que precisament el que vol és gaudir dels seus dies personals ara i no pas quan es jubili. D’altra banda, suposa renunciar a drets de permís que es van aconseguir a canvi de perdre d’altres tipus de millores. Finalment, implanta un sistema, al nostre entendre pervers, que dificulta poder negociar una jubilació parcial i/o anticipada i incentivada real i tangible.