General

LA CGT DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA, AMB EL SUPORT DE MOLTS/ES TREBALLADORS/ES, GUANYA UNA SENTÈNCIA QUE MARCARÀ UN ABANS I UN DESPRÉS.

Companys/es,

Com molts/es de vosaltres sabeu, l’any 2017 vàrem realitzar una campanya de crowdfunding per tal d’interposar una demanda contra l’exclusió del personal interí en els concursos de l’Ajuntament. Molts/es treballadors/es van posar diners de la seva butxaca i amb el suport econòmic també del nostre sindicat vàrem poder tirar endavant aquest projecte. La demanda es va presentar mitjançant el Col·lectiu Ronda. L’objectiu era defensar que el personal interí té el mateix dret a la carrera professional que qualsevol altre personal de l’Ajuntament (funcionari de carrera o laboral fix).

Com ha estat tot el procés judicial de gairebé 5 anys?

El primer pas va ser presentar un contenciós administratiu contra un concurs de l’Ajuntament doncs el personal interí estava exclòs. Aquest contenciós el vàrem perdre en primera instància doncs el jutge no va entrar en el fons de l’assumpte (el dret del personal interí a la seva carrera professional) i es va quedar únicament en aspectes de forma.

Llavors vàrem recórrer la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va resoldre el mateix que el jutjat de primera instància. Tampoc va entrar en el fons de la demanda. Després vàrem presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem i aquest el va admetre a tràmit. El Tribunal Suprem va requerir al TSJC que havia d’entrar en el fons de la demanda. I finalment ho va fer.

Què diu la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya?

La sentència (que us adjuntem), que ja és ferma, anul.la el concurs que vàrem impugnar pel fet d’excloure al personal interí o laboral no fix. I condemna a l’Ajuntament de Barcelona a convocar novament aquest concurs. Però més enllà d’aquest concurs concret, la sentència també diu que no es pot discriminar a cap treballador/a en el dret a la carrera professional pel seu tipus de contracte.

Què implica la sentència?

La sentència implica que a partir d’ara tots els concursos de l’Ajuntament han d’incloure que el personal interí i laboral no fix també es pot presentar, doncs com diu la sentència el personal interí i laboral no fix té dret a la carrera professional.

Què farà l’Ajuntament?

En data 12 de juliol ens hem reunit amb els responsables de Recursos Humans de l’Ajuntament i ens han comunicat que aplicaran la sentència. Això vol dir que a partir d’ara el personal interí podrà presentar-se a tots els concursos i desenvolupar la seva carrera professional en les mateixes condicions que el personal funcionari de carrera. Al setembre es realitzarà una Mesa General per tal d’establir els criteris.

Des de la CGT de l’Ajuntament de Barcelona volem agrair especialment a totes les persones que van confiar en aquest projecte. La victòria aconseguida és un pas de gegant en la lluita interina que portem defensant des de fa molts anys. Com hem dit, marcarà un abans i un després, doncs aquesta sentència i l’aplicació per part de l’Ajuntament de Barcelona comportarà que altres administracions segueixin aquest exemple i la carrera professional sigui un dret consolidat per a tot el personal interí.

2 thoughts on “LA CGT DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA, AMB EL SUPORT DE MOLTS/ES TREBALLADORS/ES, GUANYA UNA SENTÈNCIA QUE MARCARÀ UN ABANS I UN DESPRÉS.

 • Alvaro Arceo

  Hola,
  Me podeis enviar la sentencia??
  Gracias de antemano.
  Un saludo. Alvaro

 • CGT Ajuntament

  Hola Alvaro, siento la tardanza. Ahora hago la gestion.

Comments are closed.