Agenda

Recuperem els nostres drets, ja n’hi ha prou de concessions a la patronal.

3 DE FEBRER A LES 11H CONCENTRACIÓ A SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN DE BARCELONA (CARRER MALLORCA 278 AMB ROGER DE LLÚRIA)

L’acord del Govern amb la patronal i les cúpules de CCOO i UGT és una nova traïció a la classe treballadora per part del govern més “progressista” del país i els sindicats del règim. Més enllà de la propaganda, el cert és que el Govern incompleix les seves promeses i s’oblida del seu compromís de derogar la reforma laboral del Partit Popular. Aquesta nova reforma legitima i reforça els pilars centrals de les reformes laborals imposades pel PSOE de Zapatero primer i Mariano Rajoy després.

Amb aquest acord no es recuperen les indemnitzacions per acomiadament ni els salaris de tramitació, l’autorització administrativa dels acomiadaments col·lectius (ERO), es manté la flexibilitat per als acomiadaments objectius, no es recupera la prioritat del conveni sectorial sobre el d’empresa, excepte en la qüestió salarial. Es recupera parcialment la ultraactivitat dels convenis, però això no implica mantenir el poder adquisitiu de la majoria de la classe treballadora, perquè ara per ara només el 14% de les persones treballadores estan incloses en convenis amb clàusula de revisió salarial de l’IPC, a diferència de l’any 2008, on  n’hi havia un 70% de les persones assalariades. Aquesta «no reforma» continua permetent que l’empresa pugui efectuar unilateralment modificacions substancials de les condicions laborals (com han reconegut des d’Aznar al mateix president de la patronal CEOE, Antonio Garamendi, aquest acord no toca els pilars bàsics de les anteriors reformes i això no pot considerar-se de cap manera un avanç).

Es tracta d’una il·lusió considerar que és possible millorar les condicions laborals permetent que la patronal tingui dret a veto en la legislació laboral. El famós «consens social» significa renunciar a establir una legislació clarament favorable cap a la classe treballadora. En un context de crisis econòmica i ecològica com l’actual, impulsar una legislació valenta a favor de la classe treballadora i que redueixi el poder empresarial, és el mínim que podem exigir a un govern que s’autoanomena progressista.

Derogar les reformes laborals ha d’incloure:

Sobre acomiadamentsSobre temporalitatAltresREDUCCIÓ JORNADA DE TREBALL A 32 HORES/SETMANA AMB EL MATEIX SALARI!
Prohibir acomiadaments en empreses amb beneficis;Recuperar salaris de tramitació i indemnització de 45 dies/any treballat;Acomiadament improcedent: elecció treballador/a indemnització/readmissióDesaparició ETT i recuperació de les funcions del SEPE;Contractes laborals sempre indefinits i temporals un màxim 15% plantilla;Limitació contractes temporalsPrevalença conveni sectorial sobre el d’empresa (aquest només podrà millorar-ho);
• No externalització activitats pròpies de les empreses;
• Eliminar la modificació de les condicions de treball i salari unilateralment

Contra la precarietat laboral i l’atur.
Derogació Real de les Reformes Laborals Ja!!!

https://www.cgtbarcelona.org/wp-content/uploads/2022/01/Manifest-Barcelona-3-febrer-2022.pdf

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad