Noticias

Concentració 8 febrer 2017 Hospital Universitari Dexeus 12.30h

Són temps dolents per treballar a la sanitat privada. El desmantellament de la Sanitat Pública ha fet proliferar exponencialment el negoci del sector privat.

Cada llit tancat en un hospital públic, és una habitació oberta en un hospital privat, és un milió desviat cap a la caixa de multinacionals i fons “voltor”. Cada hora d’espera en urgències i cada pacient en un passadís de la pública, és un nou client disposat a deixar-se enganyar pel “xapat en or” de la sanitat privada. Deixar-se enganyar, perquè darrere del confort, la celeritat i el servei, l’usuari sol pensar que el que hi treballa ho fa sota el mateix amanyac d’amor i calidesa que l’envolta a ell … i res més lluny de la realitat.

Després d’anys de congelació salarial i empitjorament progressiu de les condicions laborals, la situació als hospitals privats s’ha tornat insostenible.

Unitats de cures intensives neonatals, pediàtriques i d´adults, cirurgia cardíaca infantil i adulta, llits d’hospitalització de tot tipus, obstetrícia, traumatologia, oncologia… Tenim una cartera de serveis i un volum de pacients a l’altura dels grans hospitals públics o concertats, però les nostres condicions i càrregues laborals, la jornada anual i el salari estan a anys llum.

Els treballadors i treballadores de tot el sistema sanitari mereixem un tracte equitatiu.

Augmenta el volum de treball, la complexitat dels pacients i els horaris abussius i excessos per part de l’empresa. Mentre que cada dia augmentan els seus beneficis en favor dels accionistes, a costa de les treballadores que mantenen plantes a plena ocupació i quiròfans a tota hora.

Els professionals estem a punt de col·lapsar, algunes s’esfonsen entre llàgrimes d’impotència, altres dilaten les seves jornades per no desatendre als pacients i altres simplement estan farts. I quan es proposen mesures per garantir l’acompliment digne d’aquesta professió només trobem el menyspreu, la xuleria i la prepotència de l’empresa, anteposant el concepte de client al de pacient, anteposant els números a les persones.

Es convoca a tots, treballadors/es, usuaris i usuàries a reclamar les millores necessàries i participar en les mobilitzacions organitzades per tots sindicats presents en els comitès d’empresa dels centres.

8 febrer 2017

Hospital Universitari Dexeus (porta principal)

C / Sabino Arana 5, 19

12.30 h

A més, s’informa que la CGT ha fet convocatòria de Vaga Indefinida que afectarà des del dia 21 de Febrer als Hospitals Dexeus, El Pilar i Quirón Barcelona del grup Quirónsalud.

Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad