Noticias

BARCELONA NO ESTÀ EN VENDA

Durant els últims 40 anys Barcelona s’ha anat construint amb errors i encerts presidits per dos factors fonamentals: d’una banda l’especulació immobiliària i, de l’altra,  la lluita dels barris per una ciutat digna i cosmopolita, que atresora una llarga història per a la supervivència de la ciutat i la seva gent.
Barcelona està en venda. En l’última dècada, el fenomen especulatiu ha adquirit una dimensió global, impulsat pel capital financer i la complicitat de les elits polítiques de Madrid i Catalunya, que volen transformar la ciutat en un gran negoci.
Aquesta cobdícia no té fre i assistim a un agreujament progressiu de la situació. El model de gentrificació de la ciutat expulsa al veïnat dels barris, fomentant la sobre-explotació turística de Barcelona com succeeix a altres ciutats. Conseqüències d’aquestes polítiques que trobem en aspectes fonamentals de la vida quotidiana de la ciutat.
Per aquests motius denunciem i reclamem:
– En lloc d’un model volum de turisme acceptable i respectuós amb la convivència veïnal, tenim un model de turisme massificat promogut pels grans operadors turístics.
– Tenim uns llocs de treball precaris, mal remunerats, sense drets laborals i amb retallades dels drets socials que fan imperiosa la derogació de les reformes laborals i de jubilació, així com la implementació de mesures de suport a la lluita contra l’atur.
– L’accés a l’habitatge digne i assequible per a tothom és inexistent a la ciutat. El veïnat és expulsat per la pujada de preus del lloguer. Cal aturar els desnonaments i els desallotjaments d’espais socials per la força.
– Volem l’espai públic per gaudir de la ciutat i conviure, no per fer negoci.
– Cal aturar la destrucció del comerç de proximitat, que es substituït per botigues de records i per grans cadenes de moda i d’alimentació.
– Cal aturar la destrucció del medi ambient per la contaminació que generen els vehicles privats i els creuers del port i promoure el transport públic eficient i no contaminant, i els mitjans alternatius com la bicicleta.
– Solidaritat amb el barris mes empobrits per tal de reduir dràsticament les desigualtats socials.
– Polítiques actives i decidides d’igualtat de gènere.
En un context de retallades en la sanitat, l’educació i l’assistència social, de saqueig a la guardiola de les pensions i d’increments abusius en les taxes universitàries, la cultura, la investigació i el joventqueden arraconats per una manca preocupant de visió de futur.
Davant d’aquesta situació, que porta al col·lapse de la ciutat, cal que lesveïnes i veïns aixequem la nostra veu i ens organitzem, unint les nostres forces per barrar el pas als “enemics de la ciutat”.
Pel dret a viure a la ciutat, cridem a tothom a ocupar La Rambla.
El dia 28 de gener de 2017 a les 11h tothom a la Rambla de Canaletes.
CGT Barcelona; FAVB; Taula Veïnal d’Urbanisme de Barcelona; Observatori DESC; OACU; Desllogats; 15M Sants-Les Corts; Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC); Som Paral·lel; Arquitectes Sense Fronteres; Territoris Oblidats; Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca; CONFAVC; Associació 500×20 pel Lloguer Públic i Assequible; Crida Constituent; Centre Social de Sants; Associació Apropa’t; Col·lectiu d’Arquitectes Volta; Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS); Grup Promotor del Sindicat de Llogateres i Llogaters; AVV Poblenou; AVV Defensa de la Barcelona Vella; AVV la Sagrera; AVV la Satalia; AVV Joan Maragall del Guinardó; AVV Provençals de la Verneda; AVV Clot-Camp de l’Arpa; AVV Sagrada Família; AVV el Carmel; AVV Can Peguera; AVV Sant Andreu de Palomar;
Arriba
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad