A LES TREBALLADORES I TREBALLADORS DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA EN DEFENSA DELS DRETS I LES LLIBERTATS

La secció sindical de la CGT a l’Ajuntament de Barcelona, davant l’agressió als drets civils del poble de Catalunya, davant la excepcionalitat del moment, donats els atacs a la llibertat d’expressió, a les llibertats polítiques que s’estan produint aquests dies i pretenen continuar des de l’Estat per apagar les veus, reivindiquem  que tothom pugui expressar i decidir lliurement en el referèndum de l’1 d’octubre.

Per això ens adherim a la convocatòria de Vaga General el 3 d’octubre convocada per la CGT de Catalunya  i els sindicats la Intersindical Alternativa de Catalunya  (IAC), la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Confederació Nacional del Treball (CNT), i la Confederació Sindical Catalana (Intersindical-CSC), amb el suport dels col·lectius polítics i socials per la defensa de les llibertats i contra la repressió de l’Estat.

Els motius d’aquesta vaga són:

  1. Aturar la suspensió general de drets civils experimentada aquests darrers dies (amb registres, tancament de pàgines web, violació de la correspondència, prohibició d’actes col·lectius, etc). Uns drets que les darreres reformes del codi penal i la “llei mordassa” ja havien deixat molt malmesos. Aquesta retallada de drets erosiona la capacitat de defensa de la classe treballadora en tots els àmbits i, específicament, en el laboral.

  2. Rebutjar la presència de cossos policials i militars en molts llocs de treball, com hem estat patint, a impremtes, escoles, empreses de missatgeria, etc., les darreres setmanes.

  3. Derogar les reformes laborals que contínuament ens precaritza les condicions laborals i socials de les treballadores i treballadors.

Companyes i companys, algunes observacions de temps de vagues

Pel que fa als serveis mínims, heu de saber que l’Ajuntament, us haurà de comunicar per escrit i amb caràcter previ si heu estat designats per a fer-ne (no val una comunicació verbal), i en principi només en aquells serveis que l’autoritat laboral considera com a “essencials per a la comunitat” Si no heu rebut cap notificació escrita no teniu cap obligació de fer serveis mínims.

No teniu cap obligació de comunicar a cap superior si fareu o no fareu vaga abans del dia de la convocatòria. De fet, si algú us ho demana ha de saber que està vulnerant un dret fonamental. Els treballadors i treballadores comuniquem a l’empresa (a l’administració, en aquest cas) que fem vaga el dia de la mateixa, simplement no assistint al nostre lloc de treball. Aquesta és la única comunicació que cal. Qualsevol comunicació  a priori es voluntària.

Si teniu cap dubte sobre això us podeu posar en contacte amb la nostra Secció Sindical.

Companys i companyes, creiem que aquesta vaga es necessària  

·         NO MÉS ATACS A LES LLIBERTATS, NO MÉS REPRESSIÓ,

·         RECUPEREM ELS NOSTRES DRET SOCIALS I LABORALS

En els pròxims dies anirem enviant comunicacions, cartells i convocatòries per al desenvolupament de la vaga per fer el màxim de difusió  i  us convidem a participar tothom a mobilitzar-nos. Per començar aquí teniu el fulletó de la vaga publicat per la CGT de Catalunya: http://cgtcatalunya.cat/IMG/pdf/vaga_3-o_info.pdf. A la mateixa web trobareu més material.

Us anirem comunicant els punts de trobada del dia de la Vaga.