VAGA? ATURADA? ASSEMBLEA?

Companys i companyes,

Amb nocturnitat, els sindicats CCOO, UGT i SAPOL han convocat d’acord amb l’Ajuntament 7 hores d’assemblea coincidint amb la convocatòria de Vaga General feta per la CGT, entre d’altres sindicats.

Volem deixar clar que una Vaga General no és el mateix que una aturada de país, i que una assemblea no és ni una cosa ni l’altra.

En una vaga, els treballadors i treballadores deixen de treballar assumint el corresponent descompte.

En una aturada com la que demanen l’ANC i Omnium (que no són sindicats i per tant no poden legalment convocar vagues) s’interpel·la a les empreses a tancar portes, sense que aquestes puguin, per tant, descomptar el sou als seus treballadors.

Aquestes 7 hores d’assemblea, que de fet no són ni assemblees, no es dóna ni una cosa ni l’altra. L’Ajuntament obre portes com cada dia i els treballadors “s’absenten amb autorització” sense perdre retribucions.

La CGT manté la seva convocatòria de vaga i exigim que es respecti el nostre dret a convocar dues hores d’assemblea aquest mateix mes quan ens hi sembli necessari per molt que hagin pretès esgotar el crèdit d’hores d’assemblea amb tot aquest paripé.

Reiterem la nostra convocatòria que podeu rellegir aquí: http://www.cgtbarcelona.org/ssab/dema-vaga-general-a-tota-catalunya-en-defensa-dels-drets-socials-i-les-llibertats/

EN DEFENSA DE LA DIGNITAT DEL NOSTRE PAÍS. AMB DIGNITAT.

Si voleu llegir un article molt aclaridor respecte les diferències entre vaga i aturada “de país”, us recomanem aquest article del Col·lectiu Ronda: https://www.cronda.coop/Actualitat/Articles/Aturada-nacional-vs-Vaga