RESCATEM ALS SOCORRISTES. EL GOVERN MUNICIPAL ELS VOL DEIXAR A LA DERIVA

20160311022200

En repetides ocasions, diferents portaveus del govern municipal ens han manifestat a la CGT, a altres sindicats i fins i tot a grups de treballadors municipals que volen incloure als plecs de condicions de la contractació pública clàusules de responsabilitat social. L’objectiu pretès seria garantir condicions de treball dignes per a tots els treballadors dels serveis públics municipals que ho siguin a través de les empreses contractistes, prioritzant a més la contractació de «cooperatives» i «entitats sense ànim de lucre».

Aquesta setmana hem tingut la constatació ben viva de fins on arriba el compromís del govern municipal amb aquestes bones paraules. S’ha resolt una licitació que ja va sortir a un preu inferior al necessari per garantir les condicions de treball de la plantilla afectada i que ha deixat d’aquesta manera fora de la gestió d’un servei públic a la Creu Roja. La beneficiària ha estat una empresa privada que no vol subrogar-se la plantilla i que en qualsevol cas no mantindrà les condicions de treball que ja s’havien establert en conveni amb l’entitat anterior.

Ens referim als socorristes de les nostres platges, que ja estan en lluita en defensa dels seus llocs de treball i de les seves condicions professionals. L’alcaldessa s’ha ofert a «fer de mediadora» entre ells i la nova empresa adjudicatària, cosa que ens deixa perplexos: que no és l’Ajuntament el que ha creat el problema i el que té en les seves mans resoldre’l? L’article 44 de l’Estatut dels Treballadors exigeix la subrogació dels contractes amb el manteniment de totes les condicions de treball quan un servei passa de mans d’una empresa a una altra. És que no pot l’Ajuntament exigir el compliment d’aquest article en aquestes circumstàncies?

Des de la CGT considerem a més que no té sentit la contractació de cap empresa o entitat per gestionar un servei que és municipal i que sempre ho serà: la vigilància i els serveis de socors de les  platges barcelonines. S’ha de subrogar el personal actual, que ho és des de fa molts anys, no ja a cap nou contractista sinó directament a la plantilla municipal.

EXIGIM EL RESCAT DEL SERVEI DE VIGILÀNCIA I SOCORS A LES PLATGES DE LA CIUTAT I LA SUBROGACIÓ DE TOTA LA PLANTILLA ACTUAL AL PROPI AJUNTAMENT.

SOLIDARITAT AMB ELS NOSTRES SOCORRISTES.

PROU PRECARIETAT.

PROU POSTUREIG, EL GOVERN ÉS RESPONSABLE I TÉ A LES SEVES MANS SOLUCIONAR ELS PROBLEMES.

I RECORDEM, EL DIMECRES 16 DE MARÇ, A LES 5 DE LA TARDA AL CONVENT DE SANT AGUSTÍ, ASSEMBLEA DEL PERSONAL INTERÍ DE L’AJUNTAMENT I DE TOT EL PERSONAL DE LES EMPRESES I ENTITATS CONTRACTISTES.

ENS HEM D’ORGANITZAR AMB TOTS ELS QUE ES VEUEN O ES PODEN VEURE EN LA MATEIXA SITUACIÓ QUE ELS SOCORRISTES ARA. PASSA-HO!

 

ÚLTIMA HORA: ELS SOCORRISTES ESTAN PLANTATS AL PATI DE L’AJUNTAMENT PER EXIGIR LA SUBROGACIÓ DELS SEUS CONTRACTES