Pla de Pensions o… “…mi tesoro…”

Ai, ai, ai!

Sembla ser que se’ls veu el llautó (equivalència en castellà: “se les ve el plumero”) als nostres benvolguts “compañeros”.

Us recomanem vívament que reflexioneu sobre el que us proposem de lectura… no massa reconfortant, però

ACLARIMENTS COMPLETS PLA DE PENSIONS

El dimarts 15 de maig UGT va fer un comunicat per correu electrònic volent aclarir perquè van fer ben fet rebutjant la suspensió temporal de les aportacions obligatòries dels partícips del Fons de Pensions de l’Ajuntament. El comunicat nostre al que està replicant la UGT és prou rigorós com per mostrar per si mateix fins a quin punt els hi manca als companys de la UGT el necessari rigor quan diuen “baixa” i “sortida del Pla de Pensions” on haurien de dir “suspensió”, per exemple. Podeu consultar el comunicat de la CGT aquí: http://www.cgtbarcelona.org/ssab/?page_id=2087

Per la seva banda, CCOO ha fet el seu comunicat el dijous dia 17 de maig, més apropiat en els seus termes en el sentit que sí que parla de suspensió i no de baixa, però també propici a la confusió quan diu que va voler mantenir les aportacions OBLIGATÒRIES per si havia companys que volien continuar aportant VOLUNTÀRIAMENT (sempre s’han pogut fer aportacions voluntàries addicionals i diferents a les obligatòries!). I per acabar diuen que ja al març van enviar als seus afiliats i afiliades (per què no a tots els treballadors i treballadores?) la informació completa i el model de petició de suspensió de les aportacions.

De tota manera, ja que han volgut tornar a treure el tema i posats a fer aclariments, des de la CGT volem fer palès que segons hem pogut esbrinar, el capital social de la societat gestora del Fons de Pensions de l’Ajuntament de Barcelona, G0133 GESTION DE PREVISION Y PENSIONES EGFP, està format per BBVA (60%), UGT (20%) i CCOO (20%). Aquesta societat gestiona 56 Fons de Pensions i al 2010, segons dades oficials, va repartir 4,26 milions d’euros en beneficis després d’impostos, dels quals en raó de la seva participació van correspondre més de 850.000 euros nets a cada sindicat.

A aquesta dada cal afegir que els dos sindicats fan servir sobre les accions adquirides en nom de cada Fons els drets polítics que obtenen per la representació dels treballadors a les comissions de control per, entre d’altres coses, influir en el nomenament de consellers a les grans empreses. Exemples del sector financer de l’any passat:
• Bankia. BFA. Francisco Baquero Noriega, CCOO, 317.000 euros.
• Bankia. BFA. Pedro Bedia Pérez, CCOO, 308.000 euros.
• Bankia. Caja Madrid. Jose Ricardo Martínez Castro, UGT, 181.000 euros.
• Novacaixagalicia. Miguel Aragonés Rodríguez. CSICA, 106.790 euros
• BMN. Caja Murcia. Sebastián Vázquez Moreno. UGT, 432.000 euros.
• BMN. Caja Murcia. Florestán Botía Martínez. CSICA, 332.000 euros.
• BMN. Caixa Penedés. Joan Santó Cots. CCOO, 134.000 euros.

És lícit preguntar-se a la vista d’aquesta informació si la posició de CCOO i UGT en matèria de Fons de Pensions no està condicionada pels seus interessos en el sector, i al mateix temps si la seva defensa del Sistema Públic de Pensions es tot el contundent que hauria de ser, especialment considerant que de totes les retallades que portem, la que es va fer sobre el Sistema Públic de Pensions és la única que va comptar amb la signatura dels dos sindicats.

Diu la UGT, sense citar-nos, que mai hem defensat el Pla d’Empresa de l’Ajuntament de Barcelona. És cert, mai ens hem amagat i n’estem orgullosos. No volem retribucions diferides, volem un sou digne ara, volem retribucions consolidades i no propines que van i venen i que no es poden tocar fins que no ens jubilem (ara ja als 67, per acord d’aquests dos sindicats). Els Fons de Pensions privats no són bons pels treballadors i treballadores, són bons només per als especuladors i els intermediaris del sistema financer, els mateixos que ens estan portant a l’abisme social i econòmic i dels que UGT i CCOO sembla per aquesta informació que són socis.

Pensem que per ser els “sindicats més representatius” a més d’afiliats i delegats aquests dos sindicats haurien d’assegurar-se de tenir tots els seus interessos del costat dels seus representats, en comptes de compartir-los ni que sigui en part amb aquells que ens estan traient la sang amb l’excusa de la crisi. Per la nostra banda insistim en el que ja dèiem el 27 d’abril: http://www.cgtbarcelona.org/ssab/?page_id=2087

DEMANEU LA SUSPENSIÓ DELS DESCOMPTES PEL FONS DE PENSIONS, QUE NO DIGUIN QUE APORTEU VOLUNTÀRIAMENT NI 3 EUROS !!

One thought on “Pla de Pensions o… “…mi tesoro…”

Comments are closed.