La CGT de Catalunya participa activament en la vaga del sector públic i la jornada de lluita del 8 de juny

Els sindicats majoritaris han xifrat la participació en la vaga del sector públic del 8 de juny en un 70% dels treballadors.

Ja des de primeres hores del matí sindicalistes alternatius, anticapitalistes, independentistes, llibertaris, anarcosindicalistes, desocupats i empleats públics van mostrar la seva voluntat de lluita sense renúncies.

A la manifestació convocada per la CGT pel matí a Barcelona, hi van participar unes 1500 persones, que s’han manifestat des de la Subdelegació de Govern en el carrer Mallorca amb Roger de Llúria fins a la Plaça Sant Jaume contra les mesures del decretazo del govern del PSOE.

Segons informava la CGT de Barcelona, a la manifestació hi van assistir “treballadors de l’Administració Central de l’Estat (Seguretat Social, INEM, Trafico, Foment, Hisenda, INE, etc), de l’Entitat Metropolitana de Barcelona, del Consorci de Biblioteques de Barcelona, de les Biblioteques de Catalunya del Departament de Cultura, de l’Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona, del Sincrotón “Alba”, de Correus, del Sector d’Ensenyament, de Parc i Jardins, de l’Ajuntament de Barcelona, de la Diputació de Barcelona, de Ferrocarrils de la Generalitat, de TV3, de Sanitat, d’Hospitals com el Clínic, Vall d’Hebron, d’AENA, etc. i d’altres empreses de sectors privats i que s’han solidaritzat amb la mobilització i reclamat una Vaga General per a tots els sectors”.

La manifestació de CGT va arribar a la Plaça de Sant Jaume abans que la manifestació dels sindicats majoritaris, dificultant l’entrada de la seva manifestació a la plaça, fet que va provocar que CCOO-UGT traslladessin el final de la seva manifestació a la plaça de la Catedral. La presència de la CGT i d’activistes dels moviments socials (i fins i tot de molts afiliats del sindicats majoritaris) va trastocar doncs els plans de les cúpules del sindicats institucionals, i la plaça de Sant Jaume va acabar dominada per les consignes a favor de la vaga general, els cants llibertaris i els crits contra els polítics, els capitalistes i els sindicats grocs i traidors a la lluita obrera.

Segons van informar Kaos en la Red i L’Accent, durant el matí es van produir tot un seguit d’accions directes emmarcades en la jornada de lluita contra les retallades aprovades pel govern i com a forma d’agitació per a la convocatòria d’una vaga general:

Es van produir talls intermitents a la UAB en les vies del tren, en els quals desenes de persones ocupaven les vies del tren i impedien el pas dels mateixos. D’altra banda, també a la UAB, hi havia piquets informatius a totes les entrades amb cotxe al campus, per la qual cosa l’entrada amb vehicles era molt lenta.

La Diagonal de Barcelona va ser tallada amb pneumàtics cremant. A l’entrada de Barcelona, un centenar de persones van tallar durant una mitja hora abans de les 9 l’entrada per la Diagonal a l’altura de la zona universitària. Els concentrats duien una pancarta que deia “Lluitant pararem les retallades” i van creuar pneumàtics enmig de la calçada encesos per a parar el trànsit.

Un centenar de persones a les 10 del matí van desallotjar la seu central a la ciutat de Barcelona de l’empresa Viatges Marsans, propietat del president de la CEOE, Gerardo Diaz Ferran. Les desenes de persones que participaven en la protesta van entrar a la seu i van treure el mobiliari al carrer.

Per la tarda, i també a Barcelona, la CGT i diversos col·lectius i moviments socials van portar a terme una altra manifestació, amb una assistència també d’unes 1500 persones, que sortint dels Jardinets de Gràcia va acabar a Plaça Catalunya baixant pel Passeig de Gràcia.