És l’hora de recuperar la paraula SINDICAT!!!

És l’hora de recuperar la paraula SINDICAT!!!

No fa molts dies que s’ha aprovat la reforma laboral de la Ministra Yolanda Diaz (Podemos) en un espectacle televisiu força esperpèntic i amb el suport de partits polítics de contrastada trajectòria progressista com Ciutadans, PdCat o UPN, i amb el suport de CCOO i UGT.

Evidentment no ens queixem que es redueixin els contractes temporals però si de la poca valentia d’uns i altres. Ens queixem perquè no s’han recuperat els quaranta-cinc dies, no hi haurà control administratiu en els acomiadaments col·lectius, no recuperem els salaris de tramitació. 

Una reforma avalada per partits titelles de l’IBEX com el PSOE o C’S i per la CEOE, CEPYME on en declaracions seves afirmen que «el acuerdo consolida el modelo laboral actual y mantinene intactos los mecanismos de flexibilidad interna».

Una reforma avalada per la FAES d’Aznar que «veu consolidada la legislació del 2012» una reforma avalada per Mariano Rajoy que considera que solament és «unos minimos retoques» a la reforma imposada sota majoria absoluta del PP.

Senzillament, una reforma avalada per tots aquests no pot ser bona per a la classe treballadora.

Portem molt de temps perdent condicions de treball, perdent salari. són massa anys veient com els rics són cada vegada més rics, els empresaris es reparteixen més beneficis, mentre nosaltres patim més per arribar a final de mes, patim més per a poder pagar el lloguer i tirar endavant les nostres famílies.

Es el moment de construir una alternativa sindical forta, una alternativa que entri a la majoria de centres de treball del territori, una alternativa als sindicats domesticats pels poders polítics.

És l’hora de recuperar la paraula SINDICAT!!!