EL SOM, NUL DE PLE DRET

La setmana passada l’Associació Professional de Tècnics i Tècniques de l’Ajuntament de Barcelona (http://aptabcn.wixsite.com/aptab) va difondre la notícia de la sentència promoguda per aquesta associació i que ha declarat el SOM nul de ple dret. L’Ajuntament va fer posteriorment un comunicat confirmant aquesta informació tot indicant entre d’altres coses que «està estudiant el contingut de la sentència a efectes de la seva possible apel·lació».

Des de la Secció Sindical de la CGT celebrem aquesta sentència i també pensem que es l’hora de demanar responsabilitats en la persona dels càrrecs encara en actiu que van dissenyar aquest SOM que ara, i de manera certament contundent, han anul·lat els tribunals. De fet, i llegida la sentència, considerem que l’Ajuntament NO HAURIA DE PRESENTAR APEL·LACIÓ no només per l’evident feblesa dels seus arguments jurídics sinó perquè té ara l’oportunitat d’esmenar l’actuació més arbitrària, injusta i incompetent de la seva història en matèria de política de recursos humans. De fet, qui des de l’àmbit polític o executiu recomani o impulsi l’apel·lació el considerarem corresponsable de la imposició d’aquest dit sistema d’ordenació municipal, si no és que ja ho és.

El que ha de fer l’Ajuntament és obrir ja al setembre una negociació amb els sindicats més representatius, tant en l’àmbit funcionarial com en TOT l’àmbit laboral entorn d’una autèntica Relació de Llocs de Treball, que és el que l’Ajuntament hauria de tenir, tal com diu la Justícia i que porta l’Ajuntament quasi 30 anys sense voler definir.

Diu l’APTB en el seu comunicat que li cal suport «per a fer front al recurs que sens dubta interposarà l’equip de govern a aquesta sentència tan favorable». En el seu dia la Junta i el Comitè d’Empresa van presentar per decisió unànime recurs contenciós contra el SOM, un recurs que es va perdre per la clamorosa incompetència de l’advocat que es va triar; nosaltres considerem que aquell acord continua sent vàlid i ja hem traslladat a la resta de sindicats la proposta per tal que la Junta es faci càrrec de la segona minuta de l’advocat contractat per l’APTB, en el cas que l’Ajuntament apel·li.

 

MÉS INFORMACIÓ

 

L’advocat del Col·lectiu Ronda que ha portat aquest cas per a l’APTB és Marc Vilar. Aquest advocat ha publicat un extens comentari de la sentència contra el SOM al seu blog: https://silenciopositivo.wordpress.com/2017/07/27/la-justicia-declara-nulo-de-pleno-derecho-el-catalogo-de-puestos-de-trabajo-del-ayuntamiento-de-barcelona/

On també ofereix el text sencer de la sentència: https://silenciopositivo.files.wordpress.com/2017/07/sentencia-catc3a1logo.pdf


 

ALTRES RECURSOS

 

El mateix advocat, Marc Vilar, és el que la nostra secció ha triat per portar el recurs contra l’exclusió de la nostra secció sindical en la composició de la Mesa General de Negociació  i també portarà el recurs contra les bases de provisió de llocs de treball per la discriminació que fan contra el personal interí i laboral no fix.

Aprofitem per recordar-vos que encara està oberta la campanya de recollida de fons per al recurs en defensa dels drets laborals dels interins, tenim el mínim assegurat, però encara ens cal la previsió de fons per a fer front a les futures al·legacions de l’Ajuntament. La pàgina de les aportacions és https://ca.goteo.org/project/defensem-els-drets-laborals-dels-interins

2 thoughts on “EL SOM, NUL DE PLE DRET

 • 10 Agost 2017 at 8:32
  Permalink

  Acabo de incorporarme de una excedencia personal.
  Como puedo saber si mi ingreso se ha visto perjudicado por el tema del SOM y/o de la mochila.
  Muchas gracias
  Montserrat Camps

 • 17 Agost 2017 at 10:21
  Permalink

  Ya nos ponemos en contacto contigo por correo electrónico para que nos des los detalles de tu caso y poder así contestarte.

Comments are closed.