Pactat el descompte de les vagues del 2017-2018 convocades per la CGT

Ahir dilluns 19 de novembre la CGT, acompanyada dels sindicats CCOO i UGT, va pactar amb l’Ajuntament el destí dels descomptes per les vagues convocades el 2017 i 2018. Es tracta de:

  • La vaga general del 3 d’octubre, en protesta contra la repressió i convocada en solitari per la CGT (CCOO i UGT a l’Ajuntament van contraprogramar amb «hores d’assemblea», que no suposaven cap descompte). Van participar a la vaga 493 persones a tot l’Ajuntament. No hi ha dades de quantes persones van fer «assemblea» a convocatòria de CCOO i UGT, el seu gest no consta públicament enlloc.

  • La vaga general del 8 de novembre, en protesta per la «regressió de drets socials», la precarietat laboral i el reial decret-llei 15/2017 aprovat pel Govern espanyol, que facilità el trasllat d’empreses establertes a Catalunya a altres comunitats autònomes. Novament convocada en solitari a l’Ajuntament per la CGT, sense que ni CCOO ni UGT convoquessin res. Van participar 958 persones a tot l’Ajuntament.

  • La vaga feminista del 8 de març, convocada per la CGT a l’Ajuntament per a tota la jornada, mentre CCOO i UGT van fer una convocatòria de només 2 hores de vaga. L’Ajuntament no dóna dades separades de participants en la vaga parcial i en la vaga de tota la jornada, sumades van participar 1493 persones a tot l’Ajuntament. La nostra estimació, vist l’import total dels descomptes, és que van fer vaga de tota la jornada 815 persones, i de només dues hores 678 persones.

Des de la CGT veníem exigint des de fa mesos la negociació del destí del descompte de les vagues, cosa que s’ha fet des de sempre a l’Ajuntament amb els convocants de les vagues respectives. L’Ajuntament es va negar primer a negociar per separat el destí de dels descomptes de les vagues del 2017 (les convocades únicament per la CGT) i incloent la vaga del 8 de març va imposar la inclusió de CCOO i UGT a la negociació, per la seva convocatòria de 2 hores en aquesta última jornada.

La secció sindical de la CGT a l’Ajuntament fa seu malgrat tot l’acord final de destí dels descomptes per les vagues després d’assegurar-se que els diners es faran servir per projectes concrets, que (si no anem errats) entre els destinataris de les subvencions no hi ha institucions religioses i que hi haurà retorn per part de les organitzacions socials pel que fa a l’ús dels fons.

MOLTES GRÀCIES A TOTES LES PERSONES QUE VÀREU PARTICIPAR
A LES DIFERENTS VAGUES.

RES NO S’ACONSEGUIRIA SENSE ELS QUE ES COMPROMETEN I LLUITEN.

RES ES POT CANVIAR NOMÉS AMB ESLÒGANS I FATXENDERIA.

AMB LA CGT, ORGANITZA’T I LLUITA.