Cronologia de la negociació de l’aplicació de la sentència de l’1%

13/01/2016

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestima la darrera apel·lació de l’Ajuntament de Barcelona i ordena l’execució de la sentència.

22/01/2016

CGT fa un comunicat recordant que cal negociar el criteri de repartiment de la sentència i proposant que el fons determinat per la sentència s’apliqui en un increment lineal per categories que es consolidaria en forma de paga anual.

26/01/2016

CCOO fa un comunicat general exigint a l’Ajuntament l’execució de la sentència i que convoqui a la Mesa General «per a informar», que tots els sindicats ja «van acceptar l’1% proporcional».

02/02/2016

El primer tinent d’alcalde convoca a tots els sindicats a una reunió per parlar de l’aplicació dels increments de la sentència, després d’assumir que l’Ajuntament està obligat a pagar. Des de CGT manifestem que la nostra proposta és un increment lineal per categories. Des de CCOO i ASI li diuen a l’Ajuntament que no s’ha de parlar ni negociar res, que l’Ajuntament «ja sap com ha de pagar».

03/02/2016

CCOO fa un nou comunicat general exigint la convocatòria de la Mesa General (en la qual només estan presents actualment CCOO, UGT i SAPOL) però insistint en que «ja no és temps de negociació» i que la reunió seria en tot cas informativa per part de l’Ajuntament.

08/02/2016

Es realitza una reunió de la comissió de portaveus de Junta i Comitè d’Empresa de l’Ajuntament en la qual es proposa i s’acorda, amb l’abstenció de la CGT, el vot en contra del sindicat SPPM i el vot a favor de la resta, de convocar una quilomètrica manifestació el 23 de febrer fent servir 5 hores d’assemblea per reclamar a l’Ajuntament el pagament de l’1%. CGT proposa fer abans una assemblea informativa per tal que cada sindicat expliqui el seu punt de vista sobre el tema, però la resta de sindicats rebutgen aquesta proposta.

11/02/2016

CGT fa un comunicat convocant a una assemblea general informativa sobre la situació de la sentència de l’1% i per explicar la seva proposta.

CCOO convoca públicament l’assemblea-manifestació acordada per la comissió de portaveus com si fos només seva. Al mateix temps informa que l’Ajuntament ha convocat mesa general de negociació per al dia 18 de febrer (a CGT en prenem nota).

17/02/2016

Es realitza l’assemblea general convocada per la CGT amb bona assistència i una bona rebuda de les nostres propostes.

18/02/2016

09:00          Els delegats/des de la CGT es presentem a la gerència de recursos humans.

10:00           La convocatòria resulta ser a aquesta hora a la planta 3. 3 Delegats de la CGT entren puntualment en la sala amb la resta d’assistents. L’Ajuntament al·lega que la sala resulta petita i suspèn la reunió.

11:00            Malgrat els esforços per despistar-nos, esbrinem que la reunió es trasllada a la primera planta a les 11:00. Entrem dels primers, però en veure’ns, ni l’Ajuntament ni CCOO opten per entrar. La resta de delegats va desapareixent.

11:45             Detectem que el gerent de recursos humans abandona el carrer Escar amb la seva moto. Sospitem que la reunió s’ha traslladat a les 12:00 a algun altre lloc.

12:00            Un company detecta la presència dels membres de la mesa a una de les sales «Lluís Companys», a la plaça Sant Miquel i ens informa telefònicament. Ens traslladem.

12:30            Arribem a la reunió i, sense interrompre-la, tres delegats ens quedem allà dempeus. Algun delegat dels altres sindicats ens permet veure el document que s’està discutint i ens indica el punt on es troben. La secretària general de la secció sindical de CCOO «demana un recés» i tots els membres de la mesa s’aixequen i gradualment se’n van.

13:00            Els últims delegats se’n van. És evident que han concertat nou punt de trobada i nova hora, potser a les 13:30 o potser a la tarda. Aquest cop no aconseguim esbrinar on van ni quan queden.

15:12             CCOO fa un comunicat general dient que «ja els han informat que compliran la sentència». En total no han necessitat ni dues hores de reunió de la Mesa General per entendre i donar el vistiplau a la proposta de l’Ajuntament.

16:36            ASI fa un comunicat general celebrant l’entesa consumada pocs minuts abans, evidenciant que han estat informats ràpidament per l’Ajuntament o pels altres sindicats (ASI no està present a la Mesa General). CGT només tenim la informació dels comunicats generals.

18:02           CCOO fa un comunicat general que inclou l’enllaç a l’acta de la mesa general del mateix dia, signada ja per tots els assistents. Llegim al primer paràgraf: «l’administració i els sindicats, membres de la mesa general de negociació de l’Ajuntament de Barcelona, estan d’acord en l’aplicació dels criteris següents». Es fa evident que les meses de negociació no es convoquen per informar, sinó per negociar, i que el que s’ha fet és arribar a un acord que estipula una mena de repartiment proporcional.

18:52           L’Ajuntament convoca la Mesa de Funcionaris (en la qual sí que està la CGT) per al dia 23 de febrer i annexa per primera vegada per nosaltres el text d’un acord que ja coneix tothom i que per altra banda ja és ferm.

23/02/2016

Es reuneix la Mesa de Funcionaris amb la presència de tots els sindicats, inclosa la CGT. Es lliura per primera vegada a la CGT tota la documentació que va acompanyar a l’acord. CCOO, UGT i SAPOL no diuen res, ja ho tenen tot dit. La CGT fa una bateria de preguntes que l’administració va responent. Escoltades les respostes, la CGT anuncia que no dóna suport a l’acord, de tota manera l’administració tampoc no demana que ho faci. Malgrat que només va parlar la CGT per part dels sindicats, que ja portàvem feta una lectura acurada de l’acord, i que no hi havia cap opció de defensar o valorar redactats alternatius, la reunió de la Mesa de Funcionaris va durar més d’una hora, tant o més que la Mesa General on suposadament l’administració i tres sindicats van negociar.

One thought on “Cronologia de la negociació de l’aplicació de la sentència de l’1%

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *